Basescu, Taubman. Ati remarcat-o pe asta?

noiembrie 1, 2008 0

Taumban, recent, la discursul sau de final de mandat: „Actele de coruptie nepedepsite scad increderea si credibilitatea unei democratii si franeaza cresterea economica si investitiile. Intr-un stat de drept, doar un sistem juridic independent, lipsit de interventii politice poate inlatura coruptia”.
Basescu, vineri, la RRA, la emisiunea lui Paul Grigoriu: ”
Cred ca expresia ambasadorului este si nemeritata, si prea dura, si eu n-o voi comenta mai mult decat rugandu-l sa priveasca in tara dansului la sistemul bancar. Romania a trecut prin aceasta perioada in anii ’90 si ne-a costat peste doua miliarde de dolari, la vremea aceea, Bancorex-ul, Banca Agricola, Bankcoop-ul… Dar in tara dansului este un dezastru in sistemul bancar, in care Trezoreria Statelor Unite oficial pompeaza 700 de miliarde ca sa acopere pana la urma lipsa de corectitudine a sistemului bancar”.
Haideiti sa ne amintim putin cite ceva:
1. Bogdan Olteanu -NTaubman si-a obtinut mandatul de ambasador prin coruptie. „In ceea ce priveste legislatia romaneasca, cred ca este cazul ca domnul Taubman sa se cantoneze in limitele mandatului unui diplomat, indiferent de modul in care si-a obtinut acest mandat”
2. A. Nastase, ca reactie la unele iesiri publice ale fostului ambasador, Michael Guest: „Daca e o problema, spuneti, mai baieti, cine e ala corupt pe care sa-l impuscam pe stadion! Ne tot plimbam cu coruptia in gura. O scoatem afara din tara, o intoarcem, ne tot jucam cu povestile astea si nu are rost”.
3. Ion Iliescu, la fel, ca reactie la MGuest: „Nici un ambasador al nici unei tari nu vine sa ne dea noua lectii in materie de lupta impotriva coruptiei. Mai spunem, mai mult, ca un ambasador ar trebui sa manifeste ceva mai multa prudenta si statutul unui ambasador nu-i permite si nu ar trebui sa-i permita sa se pronunte asupra problemelor interne din tara in care este acreditat. El este reprezentantul unui sef de stat catre un alt sef de stat si el nu are a se amesteca in treburile statului respectiv si in politica Guvernului respectiv. Este problema noastra, inainte de toate, lupta impotriva coruptiei”.
Un fleac! Niste citate, nu?
OFF TOPIC. A propos de America, iata un blog excelent. 
Sau aici! 
Sau aici, cu sfaturi pentru fotografii amatori 🙂

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.