Basescule, vreau Buldogul inapoi!

iunie 12, 2008 0

Cu ranit orgoliu de creativ ratat, implor onorata audienta a acestui blog, printre care se numara cu siguranta, daca nu mereu Traian Basescu, intotdeauna preainteleptii sai consilieri, sa-mi recunoasca pretioasa contributie (neremunerata, of course) la campania de promovarea a lui Vasile Blaga, prin lansarea pe piata a apelativului de larga popularitate, “Buldogul”.
Au trecut fix 37 de zile si nopti de cind chiar in acest spatiu vedea pentru prima data lumina zilei apelativul sus-mentionat. ( vezi http://lucescu.blog.cotidianul.ro/2008/04/06/doi-buldogi-pentru-bucuresti-blaga-vs-mitrea/). La alte fix trei zile, 10 ore si citeva minute de la aceasta memorabila data, presedintele avea sa-mi preia eticheta si s-o lanseze drept porecla oficiala a preasupusului sau fan, Vasile Blaga. S-a intimplat in emisiunea Nasul, din 9 aprilie a.c., unde presedintele spunea, citez: “Va spun pentru ca il cunosc pe Blaga. Blaga este un tip aplicat, e de tip Negoita. Daca si-a luat tema, e ca un BULDOG ”.
Din acel moment, toata suflarea jurnalisticeasca avea sa-l dea pe presedinte si nu pe mine drept autor al poreclei, ceea ce, intre noi fie vorba, era de asteptat. Recunosc insa ca daca nu mi-o prelua Basescu, porecla cu pricina n-ar fi capatat probabil notorietatea si forta de care se bucura azi, dovada ca a inspirit nu doar celebrul clip al lui Oprescu, intitulat “Du-te, ma, la stapinul tau” ci si pe Felix Tataru care avea s-o transpuna pe cel mai recent panou publicitar.
Atit. Multumesc pentru atentie.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.