Becali, arma PSD-PNL contra lui Basescu

aprilie 28, 2009 6

Concret, candidatii PNL si PSD la prezidentiale au conform sondajului CURS cate 20, respectiv 26 de procente. Deci acela care va merge in turul doi cu Basescu ar putea miza pe 46% din voturi. Si aici vine frumusetea.
Se ia urmatoarea reteta: in plin scandal prezidential legat de fetele lui Basescu, apare brusc un scandal si mai mare, legat de un personaj la fel de celebru ca presedintele insusi: Gigi Becali. Cu sferturi de dovezi, cu argumente teoretice, se produce o aparenta injustitie: pagubitul ajunge la inchisoare, iar hotii sunt liberi. Iar omul de rand, care vede in ridicarea de biserici o demonstratie a geniului financiar, iar in a sustine o echipa de fotbal, o dovada a geniului politic, ajunge sa creada ca doar cei nevinovati ajung in inchisoare, fara sa mai aplece urechea la dovezile care arata metodele mafiote folosite de Becali. In aceste conditii, este la mintea oricarui papagal ca numai Basescu putea sa puna la cale o asemenea ticalosie, ca sa scape el de atentia presei (sic!). Si in acest fel, votantul becalofil face stanga imprejur si ii da lui Becali 10% la prezidentiale. Nu stiu cine a avut geniala idee de a-l aresta pe Becali inainte de a termina ancheta referitoare la furtul masinii sale, dar acest mic amanunt este de natura sa fi starnit un asemenea oprobiu contra lui Basescu (din partea papagalilor, v-am mai spus), incat in campania electorala, acesta chiar va trebui sa puna osul la munca. Stiu insa cine beneficiaza: PSD sau PNL. Adica ori Geoana, ori Antonescu.
Sa recapitulam: 26% Geoana, 20% Antonescu, 10% Becali. Total: 56% ! Iar cu marja de eroare, 53 sau 59 . Pac, pac..
P.S. Azi si-au dat seama politistii ca exiosta si niste hoti in toata povestea. Oare daca retinerea lor era concomitenta cu cea a lui Becali, mai era aceeasi valva sau acelasi val de simpatie generat de arestarea latifundiarului in postul Pastelui?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.