Beregata lui Mircea Geoana

decembrie 22, 2008 0

Circula deja pe net, dar, intrucit cred ca e un pretios document de istoria recentissima, preiau si eu pe blog scriptul unei convorbiri telefonice:
Deci, Mitrea. Miron Mitrea:
„Am vrut să candidez la funcţia de vicepreşedinte al Senatului şi mi-a spus că nu pot, că e funcţia PC-ului. Că e un protocol secret semnat de el şi Dan Voiculescu. Până nu e aprobat de Consiliul Naţional, nu e valabil.
Aşa că eu candidez. Şi după o oră jumate de scandal cu nea Dan, îmi pare rău că mă cert cu Dan Voiculescu, după o oră jumate de ceartă zice să supunem la vot dacă desfiinţă m protocolul cu PC-ul sau nu.
Eu am zis că vreau să candidez… Tu mă ştii că-s încăpăţânat. Bineînţeles!… Nu ştiu… Dacă e un protocol semnat, el nu e valabil. Şi supune el la vot… Bă, dacă faci vot, fă-l secret, nu vot deschis, să fie frică la el. Şi ăia 30 de zăpăciţi… Eu am plecat. Am văzut că nu mă lasă… Au votat 30 de papagali. Papagali… oameni simpli, pe care i-a păcălit Geoană. Că, domnule, dacă nu se votează, nu mai e valabil protocolul, nu se mai face guvernarea. Auzi! Iese PC-ul. Şi dacă iese PC-ul, toate actele nu mai sunt valabile. Nu mai spune, mă! Şi i-am spus: bă, minţi, nu-i adevărat! Nu, domnule. Şi votează ăia că nu am voie să candidez. M-am dus la crâşmă, am mâncat la restaurant, frumos, şi mă sună ăştia că nu intră PDL-ul în sală. Ăştia de la PDL, bă, vezi că nu intrăm în sală cu Voiculescu. Refaceţi votul.
Geoană nu poate. Orice face, trebuie să-l ajute şi pe Voiculescu….
Bă, eu nu mă las, tu ştii că nu mă las. Că le e frică… Le-am spus în şedinţă. Ei ziceau să mă retrag. Eu nu mă retrag, mă! Faceţi voi şmecherii şi mă daţi la o parte…
De trei ore stă parlamentul blocat… Asta-i viaţa, bă, băiete, e complicată… Ce?… Nu-l mai las, bă. Mi-am băgat colţii în gâtul lui, până nu-i rup beregata nu mă las! Nu-s probleme. Sunt cu colţii în beregata lui şi nu-i dau drumul! Nu-i dau drumul! Mie îmi pare rău că l-am băgat pe Dan Voiculescu în treaba asta. Eu chiar n-am nicio treabă cu ăsta. Dar cu Geoană am. Cu Geoană am. Cu Geoană am probleme. Mi-am băgat dinţii în beregată şi nu-i mai scot. Asta e!…
Eşti băiat deştept, mă cunoşti… hehehe… Numai lu’ ăla i-am rupt beregata, nu-l las… Hrebenciuc controla acolo… La următoarea şedinţă mai atac o dată, mai atac o dată, şi mai atac o dată, până îi rup. Că n-au nimica, nu mai au niciun sprijin. Că ieri, i-am făcut. Tu ai înţeles ce s-a întâmplat. Tu eşti băiat deştept. Ieri a fost 4-0 pentru mine. I-am spart. Şi pe Vanghelie, şi pe toţi. Am rămas eu singur, dar mi-am adus trupa din ţară, ai văzut. Mi-am adus cavaleria. Au venit băieţii mei serioşi, ce dracu’… Da, îţi povestesc eu… Pup-o pe naşa! Mai vorbim. Pa, pa!”
Inregistrarea o puteti asculta aici, la EVZ!
PS. Colegul si prietenul Cristi Teodorescu imi spune ca, dupa amenintarile lui Miron Mitrea, dl Geoana va trebui sa isi faca rost, urgent, de o zgarda cu tepi. Cu tepii, desigur, in afara 🙂

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.