Biserica Otodoxa 2.0

aprilie 18, 2009 0

Pentru cei care mai aveau indoieli, este o noua era. Coma profunda in care a zacut BOR ani la rand, luptand cu toate fortele impotriva modernitatii, confundand diavolul cu  progresul stiintific este, pe undeva, aproape de sfarsit. Trend-setter: PF Daniel. Doua exemple:

„Anul acesta, patriarhul Daniel va oferi clerului şi credincioşilor, prezenţi la Catedrala Patriarhală, Lumina Sfântă adusă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim (cu un avion special, în seara zilei de 18 aprilie 2009) de către o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Prea Sfinţitul părinte episcop Varsanufie Prahoveanul.”, detalii aici

„Când goana după profitul material obţinut cu orice preţ, fără măsură şi fără morală, devine o tiranie a sufletului, atunci capitalismul devine “sălbatic” şi se manifestă ca o patimă a lăcomiei, “ştiinţific” organizată.”, detalii aici

Pai cand au mai pomenit acei preoti ortodocsi care vad diavolul in pasapoarte, ca lumina de Paste sa vina cu avionul? Ca poate si pe-acolo pe undeva o fi scrijelit cineva cu un cui 666 pe aripa. Sau unde s-a mai vazut ca un calugar sa vorbeasca despre o problema economica atat de „politically correct”? Pt ca Daniel nu condamna capitalismul in corpore, ci doar acea salbaticie derivata din „lacomia stiintific organizata” 🙂 Frumos spus. Pentru ca este una din cele mai bune definitii date lacomiei bancherilor de pretutindeni.
Am mai spus-o si cu alta ocazie. PF Daniel va reforma BOR, evitand luptele interne prin faptul ca le va supravietui biologic adversarilor sai si pt ca-si va invata „oitele” sa nu se mai poarte ca in Evul Mediu si cu asemenea mici gesturi va provoca o deschidere a Bisericii spre progres.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.