Blagovescensk, Baskortostan

martie 20, 2009 0

In 2004, presedintele Baskortostanului, Murtaza Rahimov, apeleaza la trupele rusesti OMON pentru a lua „masuri preventive impotriva micii delicvente” din orasul Blagovescensk . Aproape o mie de tineri, cu varsta intre 15 si 30 de ani au fost ridicati de pe strazi, din cafenele, baruri si restaurante sau chiar din casele lor. Au fost mai intai jefuiti d etoti banii, dupa care au fost amendati cu cate o mie de ruble. Cum nu mai aveau de unde sa plateasca, au fost dusi la postul de politie. Aici, barbatii au fost batuti, fotografiati si au fost pusi sa semneze declaratii in alb. La etaj, femeile erau violate. Totul a durat patru zile, iar 300 de oameni au sfarsit in spital.
Ministrul de Interne al Baskortostanului a tras concluzia ca operatiunea de patru zile a constituit o operatiune „legala si necesara” pt asigurarea ordinii in republica.
Acesta mi se pare cel mai nefericit, mai prost, mai naspa loc in care ar putea trai cineva. O republica din Urali, unde nici macar nu stii d ecine sa te feresti, unde domneste teroarea aleatorie si de care nimeni nu afla mai nimic, si de care nimanui nu ii prea pasa…
P.S. pt mai multe detalii, va recomand cartea „Rusia sau legea puterii”, scrisa de Therese Obrecht si publicata la Minerva.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.