Bloggerii lui Basescu

iulie 3, 2008 0

Am facut un mic exercitiu pe blogurile Cotidianul, cu ajutorul unei facilitati oferite de Google, ce permite identificarea retelei de calculatoare din care provin accesarile. Asa ca am vazut cum Serviciul de Telecomunicatii Speciale intra frecvent pe blogurile Cotidianul. Sau cel putin atunci cand este un subiect despre Traian Basescu, ori un subiect care il pasioneaza in mod special pe presedinte (cum ar fi Vladimir Tismaneanu ori formarea guvernului). Mai jos, demonstratia:

Intervalul 2-16 iunie este disponibil ca analiza doar pentru toate blogurile site si nu pentru fiecare blog in parte.

sts1.JPG
Explicatia varfurilor:
Pe 16 iunie, Pavel Lucescu scrie pe blogul sau un post intitulat “TRU, cold and quiet, despre ziaristul onest”. In acea zi, un calculator din reteaua STS intra de 45 de ori pe blogurile Cotidianul.

Pe 12 iunie, Cristian Teodorescu se intreaba “Sper că Regele a întrebat de ce a lipsit Băsescu la nunta sa de diamant”. A doua zi, calculatorul STS mai baga 40 de vizite pe blogurile Cotidianul.

Pe 1 iunie, tot tarziu in noapte, Cristi Teodorescu ii mai serveste un rever pe blog lui Vasile Blaga, caruia ii spune “Blaga nu i-a convins nici pe toţi PD-L-iştii, CVTudor pierde peste tot”. Pe 2 iunie, calculatorul STS inregistreaza un “record” de 57 de vizite. Aceste postari au peste 130 de comentarii, ajungandu-se chiar la peste 200 uneori.

Intre 16 iunie si 2 iulie sunt disponibile statistici pt fiecare blog:

Blogul lui Cristian Patrasconiu:

sts-patrasconiu.JPG

Explicatia „varfurilor”:

1 iulie – 5 accesari din partea STS. Subiect:DUDA-presedinte?! Bonus Dancu blog

27 iunie – 4 accesari STS. Subiect:Un alt “Nastase” si Raportul Tismaneanu se plimba prin lume

24 iunie – 6 accesari STS. Subiect: Geoana isi face din nou guvern
19 iunie – 6 accesari STS. Subiect: Vladimir Tismaneanu. Editia a doua si editia a treia

Blogul lui Cristian Teodorescu

sts-teodorescu.JPG

25 iunie – 8 accesari STS. Subiect: Băsescu, plus şi minus , publicat pe 24 seara

23 iunie – 7 accesari. Subiect: Blaga şi-a depus capul pe biroul lui Boc

Poate ca Traian Basescu are un blog unde scrie sub pseudonim. Poate ca asteapta sa isi faca unul oficial. Dar eu parca as baga in foc pentru faptul ca presedintele e deja prezent in blogosfera, cel putin ca si comentator pe blogurile altora. In orice caz, brigada bloggerilor lui Basescu a descins deja pe aceasta cale.


VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.