Bogdan Olteanu si amanta lui Stolojan

decembrie 15, 2008 2

Stolojan o iubeste imens. Si nu se poate desparti de ea pentru prea mult timp. Ea i-a influentat cele mai multe decizii. In 2004, cand s-a retras de la prezidentiale. Apoi cand a rupt PNL-ul pe care tot el il crease. Si acum, cand s-a retras din functia de premier. Au fost nopti furtunoase, nopti intense.
Bogdan Olteanu a dat-o azi in vileag pe amanta lui Stolojan: „cand a luat Stolojan decizii de unul singur?”, a spus fostul presedinte al Camerei Deputatilor. Asa cred si eu.
Deciziile le-a luat impreuna cu o amanta de-a sa, iesita din fabricile de roboti, cam in aceeasi perioada in care Stolojan intra in politica postdecembrista, O cheama Indeci Zia . O amanta metaforica a gandurilor sale tehnocrate, care i-a controlat actiunile de pe vremea cand statea alaturi de Ion Iliescu pana cand s-a rasculat impotriva liderului comunist, pentru ca apoi sa treaca din nou in aceeasi barca.
Alte explicatii, doctrine, chestii, socoteli, supozitii…. oricinele poate emite pe banda rulanta. De la conturile lui Ceasca pana la bolile ascunse de care sufera in tacere. Eu nu cred. Cred ca de vina este fibra lui Stolojan. Si amanta metaforica de care va ziceam mai sus.
Cat despre posibilitatea ca Boc sa fie premier, parca vad un titlu: Clujul pierde un mare primar, Romania castiga un mic premier!
Mi tineti minte cum era Stolojan comparat cu un robot, sau chiar cu Frankenstein? Dar daca si Emil Boc se transforma intr-un robotel? Atunci, o poza de familie ar arata cam asa:
starwars.jpg

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.