Bonus la vaccinare: 100$, o gogoașă pe zi/an, bere gratis, chiar și marijuana. SUA vor 4 iulie – Ziua Independenței de COVID

Bonus la vaccinare: 100$, o gogoașă pe zi/an, bere gratis, chiar și marijuana. SUA vor 4 iulie – Ziua Independenței de COVID

mai 6, 2021 0

Rata accelerată de vaccinare în Statele Unite pierde viteză, deoarece o mare parte din populația cu risc a primit deja tratament. Provocarea acum este de a mobiliza tinerii și cei care se îndoiesc de imunizarea împotriva coronavirusului, anunță presa de peste Ocean.

Pentru a-i încuraja, au apărut inițiative-surpriză, de la cadou o gogoasă gratuită pe zi timp de un an la o țigară cu marijuana. State ca Maryland și New Jersey s-au alăturat luni nebuniei de stimulare a vaccinării.

Primul le-a promis angajaților de la stat 100 de dolari (83 de euro) pentru a se vaccina; al doilea, o bere gratuită pentru cei peste 21 de ani care primesc prima injecția în luna mai.

Cu o mare parte din țară dedicată cauzei imunizării, președintele Joe Biden și-a stabilit luni un nou obiectiv: 70% din populația adultă va primi cel puțin o doză de vaccin până în weekendul de 4 iulie.

Săptămâna trecută, centrele de vaccinare au distribuit în medie aproape 2,2 milioane de doze zilnice, o scădere cu 32% față de vârful de 3,3 milioane atins în a doua săptămână a lunii aprilie.

Până în prezent, aproximativ 145 de milioane de adulți – aproximativ 56% din populația adultă din SUA – au primit cel puțin o doză din unele vaccinuri COVID-19, conform celor mai recente date de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC este acronimul său în Engleză).

Odată cu procesul încetinit și cu noile variante ale virusului care circulă, experții consideră că este din ce în ce mai puțin probabil ca Statele Unite să obțină imunitatea turmei.

Biden a declarat marți că va cere tuturor statelor să elimine cerința de a solicita o programare, pentru a accelera procesul. În plus, Administrația Democrată va distribui medicamente coronavirus către 40.000 de farmacii din întreaga țară și va investi 250 de milioane de dolari (208 milioane de euro) în organizații comunitare pentru a angaja și mobiliza personal de sănătate pentru a conduce clinici mobile în zonele rurale cu acces dificil.

Aceste eforturi vizează ca 70% din populația adultă (aproximativ 160 de milioane de persoane) să fie vaccinată, cel puțin parțial până pe 4 iulie, „ziua independenței față de coronavirus”, așa cum a numit președintele țării Ziua Americii, anul acesta.

Avatar
Andreea Guțiu
Andreea Gutiu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.