BREAKING. Zelenzky propune ”U24”, un fel de ”NATO paralel” care să facă praf Rusia

BREAKING. Zelenzky propune ”U24”, un fel de ”NATO paralel” care să facă praf Rusia

martie 16, 2022 0

Volodimir Zelensky se adresează în acest moment Congresului SUA și cere un plan de grad zero pentru ca lumea să poată opri Rusia lui Putin.

Este vorba de înființarea unei uniuni de state denumită ”U24”, formată din 24 de țări care să acționeze mult mai dur decât NATO împotriva Rusiei.

Principalele declarații ale liderului de la Kiev

În cea mai neagră perioadă pentru țara noastră, pentru întreaga Europă, vă cer să faceți mai mult. Sunt necesare noi pachete de sancțiuni, în mod constant, în fiecare săptămână până când mașina militară rusă se oprește”.

Zelenski a spus că SUA ar trebui să sancționeze toți politicienii ruși „care rămân în birourile lor și nu întrerup relațiile cu cei care sunt împotriva Ucrainei”.

„Toate companiile americane trebuie să părăsească Rusia, să părăsească piața imediat, pentru că este inundată de sângele nostru”.

„Ne propunem să creăm o asociație… o uniune a țărilor responsabile, care să aibă forța și conștiința să stopeze imediat conflictele, să acorde toată asistența necesară în 24 de ore, dacă este cazul, chiar și arme, dacă este cazul, sancțiuni, sprijin umanitar, politic sprijin, finanțe, tot ce aveți nevoie pentru a păstra pacea și a salva rapid lumea, pentru a salva vieți”, a spus el.

La sfârșitul discursului, președintele Ucrainei i s-a adresat lui Joe Biden în engleză:  „Îmi doresc să fii liderul lumii. A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii”.

 

Liderul de la Kiev a propus congresmanilor să vadă un video cu imaginile distrugerii.

”Inimile a 100 de copii au încetat să bată din cauza acestui război. Mă adresez președintelui Biden. Sunteți liderul unei națiuni mărețe. Fiți liderul lumii, al păcii. Slava Ukraine!”, a încheiat Zelensky discursul aplaudat în picioare de aleșii SUA din ambele camere.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.