Ce-am vazut la tirg

iunie 21, 2009 119

Cele doua zile în care am trecut pe acolo mi-au imprimat diverse amănunte pe cortex pe care doresc să vi le împărtăşesc.
– cred că a fost una dintre puţinele ediţii în care reducerile chiar au fost reduceri. Am putut lua cîteva titluti excelente la un preţ corect, avînd în vedere că apăruseră de ani de zile
– e absolut plin de vrăjitoare şi vrăjitori, vampiri, lumi fantasmagorice. Dzeule, opriti-vă. Dacă-l prin pe Harry Potter, îl duc la exorcist. Sînt cîteva edituri importante care erau sufocate. Rao gemea de conspiraţie şi vrăjitorie, abia dacă am mai găsit raftul cu titluri ok si au destule. (respect genul fantasy – Pullman e un mare scriitor, după mine, de exemplu – dar mă seacă modele agresive )
– dacă nu e ceva fantasy, e musai ceva conspiraţie cu papi dibolici, masoni răi, cavaleri ai mesei rotunde. Cu alte cuvinte, cît eşti copil bagi fantasy, dup-aia o dai pe conspiraţie.
– foarte puţină carte de istorie adevărată sau de eseu istoric.
– Am gasit mai multe titluri interesante decit de obicei la standurile mici, la edituri mici, fara mari spatii inchiriate
– Prea multe lansari, prea multe microfoane
– prea putin spatiu pentru stat, citit, vazut lumea printre carti, in interiorul tirgului
chilipirul tirgului: un roman plus o culegere de articole de Barnes- 15 lei
Si inca ceva: dincolo de modele cu vrajitori, as vrea sa stiu de la voi ce vi se pare „hot” acum. Faceti niste recomandari.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.