Ce-ați mai citit mișto?

noiembrie 6, 2009 0

Am căpiat de atâta politică, de atâta criză, de atâtea gripe și de atâta balamuc. Așa că, în timp ce lumea dezbate criza, gripa, balamucul și numirea lui Negoiță ca premier într-un guvern ce va muri înainte să se nască, vin și eu și întreb ca proasta, riscând să nu mă audă nimeni: ce-ați mai citit mișto?
Eu citesc, în paralel, Medgidia, orașul de apoi a lui Cristian Teodorescu și Trilogia Millenium a lui Stieg Larsson. Medgidia, orașul de apoi e ca un album vechi, îngălbenit și plin de povești și de oameni. Îmi place că autorul nu intervine în povești și nu judecă  personajele. Nu le laudă și nu le pedepsește. Doar le agață, cu grijă și bunătate, în paginile albumului, pe care te lasă, după aia, să-l răsfoiești după bunul tău plac. În tot balamucul din jur, cartea unui om care nu judecă mie, personal, îmi pică foarte bine.
Cealaltă, Trilogia Millenium (eu sunt la volumul I, „Bărbați care urăsc femeile„) are atâta poveste și niște personaje atât de fascinante încât te ține cu răsuflarea tăiată. Iarăși, pică foarte bine la stomacul unui cititor înnebunit de o lume în care mai mult se vobește despre ce ar putea să se întâmple decât să se întâmple ceva.
Acum câteva zile, niște tineri entuziaști au organizat o acțiune care să încurajeze lectura. Au năvălit în metrou, unde s-au pus pe citit și au împărțit cărți-cadou călătorilor. Foarte frumos, mi-a plăcut foarte mult ideea lor simplă, entuziastă și candidă.
Voi ce mai citiți, așadar?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.