Ce le spune oamenilor noul primar din Melitopol pus cu forța de ruși după răpirea celui în funcție

Ce le spune oamenilor noul primar din Melitopol pus cu forța de ruși după răpirea celui în funcție

martie 13, 2022 0

Ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, citat de BBC, a declarat că la baza militară atacată cu rachete de ruși activează și instructori militari străini.

Baza se află la doar 25 km de granița cu Polonia și implicit cu UE.

De 18 zile armata lui Putin a început invazia în Ucraina. În cursul nopții au răsunat din nou sirenele în mai multe orașe din Ucraina. Forțele ruse  au bombardat în această dimineață Liov și Herson. Sunt explozii și în Ivano-Frankivsk. Oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească imediat. Între timp, Rusia și Ucraina negociază prin videoconferință găsirea unei soluții în conflictul dintre cele două țări.

„Acesta este un nou atac terorist asupra păcii şi securităţii în apropierea graniţei UE şi a NATO”, a spus Reznikov.

Rusia a instalat un administrator pro-rus în oraşul Melitopol din Ucraina, unul dintre primele teritorii cucerite de forţele ruse de la începutul invaziei, relatează DPA, citată de Agerpres.

Aleasa locală pro-rusă Galina Danilcenko a fost numită după ce primarul ales al oraşului Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit de trupele ruse, conform Kievului.

Galina Danilcenko le-a cerut locuitorilor din acest oraş din sudul ţării „să se adapteze la noua realitate”.

Ea le-a mai solicitat localnicilor să nu mai demonstreze împotriva forţelor de ocupaţie ruse şi a subliniat că încă există persoane în oraş care ar încerca „să destabilizeze situaţia şi să provoace o reacţie necorespunzătoare”.

Galina Danilcenko intenţionează să creeze un Comitet de Alegere al Poporului pentru a rezolva problemele din oraşul Melitopol, unde locuiesc 150.000 de persoane, şi din regiunea Melitopol.

În acelaşi timp, conform Moscovei, luptătorii separatişti proruşi din estul Ucrainei au capturat părţi din oraşul Sievierodoneţk.

„Unităţi ale Republicii Populare Lugansk au blocat părţile de est şi de sud ale oraşului”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, conform agenţiei ruse de ştiri Interfax, preluată de Reuters.

Armata ucraineană a raportat anterior că o ofensivă rusă este iminentă în respectivul oraş din regiunea Lugansk.

Surse ruseşti au spus de asemenea că forţele ruse continuă să atace oraşul Popasna din apropiere de Lugansk şi că separatiştii au ocupat părţile nordice ale oraşului.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al armatei ruse a mai declarat că trupele ruse au distrus 3.687 de instalaţii militare ucrainene până acum.

Reuters menţionează că declaraţia nu poate fi verificată din surse independente.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.