Ce se întâmplă cu România dacă nu intră acum în Spațiul Schengen. Avertismentul europarlamentarului Rareș Bogdan

Ce se întâmplă cu România dacă nu intră acum în Spațiul Schengen. Avertismentul europarlamentarului Rareș Bogdan

octombrie 4, 2022 1

Europarlamentarul liberal consideră că României i se face o mare nedreptate că stă la ușa Schengen de atâta timp și spune că există un mare risc, dacă aderarea nu are loc acum. Românii s-ar putea să înceapă să-și pună întrebări despre parcursul european al țării.

„Nu am ce să le reproșez colegilor mei, 23 la număr, cu care am reușit să introducem pe ordinea de zi de dezbateri pe tema aderării României la Spațiul Schengen. România are tot dreptul să fie aici și consider că este o nedreptate crasă. Am reușit să introducem și votul pentru aderarea noastră. Nu cred că Mark Rutte, premierul Olandei, se va mai putea opune. Dacă nu intrăm acum în Schengen, riscăm prea mult. Solidaritatea și recirprocitatea trebuie să fie în ambele direcții. Am dovedit că apărăm flancul estic al NATO și am dovedit că, noi românii, suntem mai mult decât pro-europeni. Nimeni nu se poate opune, decât cu rea voință. În următoarele zile trebuie să explici cât de important este accesul nostru la Schengen. Voi face din nou o pledoarie pentru accesul nostru. Dacă gândești major și vii cu argumentație, atunci ești acceptat. Suntem o țară proeuropeană care a acționat pentru Europa, putem avea efectul invers, în care populația va reacționa și își va pune probleme despre ce înseamnă Europa și apartenența la ea”, a declarat Rareș Bogdan în emisiunea „Legile Puterii”.  

 

Vox Publica
[email protected]
One thought on “Ce se întâmplă cu România dacă nu intră acum în Spațiul Schengen. Avertismentul europarlamentarului Rareș Bogdan
  1. Cristian

    Poate ni s-ar face o mare nedreptate daca n-am intra in Shengen. insa poate , la fel de bine , eurodeputatul nostru stie ca progresul Romaniei a fost incetinit chiar de catre clasa politica , perindata timp de 32 de ani pe la conducerea Tarii. Am ajuns intr-un punct de cotitura. Bataia de joc a politicului nu mai poate fi tolerata de catre romani. Este criza economica da, iar , cauzele sunt multiple , dar nimeni nu va cere luna de pe cer, decat o guvernare corecta , competenta , fara aranjamente si relationari oculte,acordarea corecta de salarii marite si pensii. impozite corecte ( nu in plina criza sa umpleti buzunarele administratiei locale. care in cea mai mare parte isi umple buzunarele lor si-si angajeaza toate neamurile , prieteni etc ,fara a face ceva in folosul. comunitatii.. .Liberalizarea vanzarii de energie , asa cum a fost organizata , reprezinta un furt la nivel national din buzunarele romanilor. Fara criterii de selectie a firmelor distribuitoare , fara o competenta sustinuta din partea ANRE si a Ministerului energiei, s-a ajuns la o disperare nationala , in special in randul varstnicilor. Romania are suficiente resurse naturale, dar care nu sunt exploatate datorita lipsei de competente in materie , dar si lipsei de vointa politica. La dispozitia populatiei sunt mijloacele de producere a energiei, lasate de vechiul regim In 32 de ani nu s-a reusit construirea reactoarelor 3 si 4 dela Cernavoda, nu s-a dezvoltat sistemul energetic dela Portile Fier., nu s-a extins exreatia gazelor din Marea Neagra.. parte aferenta Romaniei Au fost inchise sau vandute , toate centralele care utilizau carbune, nemai amintind de tot jaful din economia Tarii. Avem zone bogate in gaze Marea Neagra si constat din presa ca si in vestul Tarii , ar fi rezerve importante de gaze s ipetrol , pe care altii” ar fi pus ochii” .. Se cunoaste foarte bine situatia economica a tarii. Dar, tu stat roman sa indestulezi pe cei dela putere si administratia de stat si sa lasi pensionarii sa se chinuie in ultima parte a vietii. Acest comportament ce denota? Lipsa totala de respect , de empatie , de apreciere fata de cei care v-au lasat o Tara care a facut multe sacrificii ptr. avea un minim de confort. Avem infrastrucura , spitalele , scolile , cladirile de cultura , lasate de epoca comunista. Clasa politica postdecembrista in numele asa zisei libertati democratice a jefuit totul.. Incomprtenta si hotia , lasate nepedepsite au distrus totul.. .Justitie nu avem decat in organigrama statala. CCR a functionat in mare parte,in favoarea jefuitorilor ANAF-ul este executantul celor cu datorii marunte ,iar marii jefuitori chiar cu sentinte finale , sunt scapati fie de lege , fie de CCR. Si ma intreb , daca Dl.eurodeputat , care ne promitea in emisiunile de realizator TV , ca se va schimba in bine Tara , daca votam pe unii sau pe altii. Acum sunt si unii si altii la guvernare. Dar din nefericire rezulatul este acelasi ,fara speranta ptr. Romania.
    Numai promisuni , care se amana , Parlamentul s-a dovedit afi prea este prea numeros si plin de doctori in stiinte. Ar trebui sa le fie teama , ptr. ca multi si-au cumparat diplomele sau sunt plagiate , fapte considerate a fi furt , pedepsit de lege. O dezamagire totala, evident acum justificata de razboi si seceta. Domnilori poiticieni , nu iubiti Romania si nici pe romani. Sunteti doar sclavii banului vostru , al bunastarii voastre si a apropiatilor vostri . Nu ne meritati sa fim votantii vostri, iar de gargaragii suntem satui.

    octombrie 6, 2022 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.