Ce va face Oprescu cu spitalele Bucurestiului. Stenograma

octombrie 30, 2008 0

Colegul meu, Cristian Patrasconiu, a sesizat un amanunt in interviul lui Tariceanu din EvZ, amanunt ce l-ar putea plasa pe Sorin Oprescu in postura de candidat PNL impotriva lui Traian Basescu in 2009. Pana atunci insa, iata o mostra de gandire marca Oprescu, extrasa din stenograma unei sedinte de Consiliu General din Primaria Bucuresti, si in care actualul primar vorbeste de ce anume vrea el toate spitalele inapoi, chiar si pe cele pe care nu le-a avut cand era si director, si senator, si chirurg, si profesor, si presedinte al Colegiului medicilor, si sef de sectie (cu delegare). Erorile gramaticale, de logica si exprimare ii apartin :). Asadar, Soriiiin Oprescu:
„Domnul ministru si-a afirmat disponibilitatea de a da aceste spitale municipiului, adica comunitatii, vreau sa spun ca asa este normal peste tot. Acum am început cu frectii de duda si cu elemente ….,este o convorbire colocviala si in acelasi timp usor chirurgicala, asa ca daca supara pe cineva poate sa îmi faca o interpelare. As vrea sa intelegeti ca mai mult decât atât conceptia Ministerului Sanatatii este aceea ca, de fapt este conceptia subsecretaruluide stat, este vorba de domnul Arafat, care dintr-o poveste istorica stie ca Ecaterina Teodoroiu a murit sublocotenent. Deci, dânsul doreste sa uneasca ambulanta cu SMURD-ul si daca se poate jumatate de soseaua de la intrare si de la iesire din Bucuresti sa o punem la dispozitia unor statii interplanetare de interventie imediata, iar când nu au aia ce face se invârtesc in cerc ca sa poata sa rezolve aceste probleme.
Terminând cu gluma si vorbind serios am mers pâna acolo incât i-am spus domnului ministru, respectuos, ca spitalele daca le preluam, le preluam in intregime, pentru ca e nevoie totusi de reformarea lor, le preluam cu fondurile respective si sa ne întelegem, care fonduri? Fondurile pentru aparatura de inalta tehnicitate. Restul sunt prin serviciile medicale de la Casa de Asigurari de Sanatate, nu au nicio legatura cu bugetarea cumva din minister si Îmi este greu sa va promit. Eu va promit ca fac statiile de salvare ale Primariei„.
Asadar, lupta Arafat-Oprescu continua.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.