Cenzura: un avantaj pentru ziare

iunie 26, 2008 0

Mi se pare tare suspect cum parlamentarii vor ca in emisiunile de stiri sa fie prezentate in egala masura lucruri pozitive si lucruri negative taman inainte de campania electorala ce le-ar mai asigura un mandat in Casa Poporului. Cred ca asta e explicatia imbecilitatii lor de a controla politic actul jurnalistic. Atat si nimic mai mult.
Asadar, propun: in emisiunile de stiri, subiectele politice sa fie negative in totalitate pt ca exista material garla in acest sens. Guvernul si Opozitia sa fie criticate in egala masura. In schimb, stirile pozitive sa fie in rubricile meteo si sport. Per total se respecta vrerea sfertodoctilor. Macar asa, sa nu creada ca sunt atat de destepti incat atunci cand nu le convine realitatea, o pot transforma dupa cum doresc.
La cate tinichele au deja legate de coada, se pare ca parlamentarii doresc sa-i traga si pe jurnalistii din audio-vizual in troaca lor. Dar nu si-au pus urmatoarea problema: cu niste televiziuni si radiouri letargice, ziarele vor inflori. Asadar, teoretic, ar trebui sa le multumesc… dar nu cred ca am sa o fac.
P.S. Luni voi publica in Cotidianul un material despre Cartita ce sapa in ograda Europei Libere. Avanpremiera e aici. Sambata si duminica, in postari speciale, voi oferi informatii suplimentare pt cei ce doresc sa se joace de-a detectivii si sa intuiasca personajul ce timp de 40 de ani a ramas deconspirat.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.