Cetățenii americani, evacuați din Belarus. Ambasada îndeamnă oamenii să părăsească urgent țara

Cetățenii americani, evacuați din Belarus. Ambasada îndeamnă oamenii să părăsească urgent țara

august 22, 2023 0

Gest surprinzător al ambasadei SUA din Belarus care i-a îndemnat pe cetățenii americani să nu călătorească în Belarus, iar cei care se află pe teritoriul acestei țări să treacă rapid granița.

Ambasada SUA de la Minsk i-a îndemnat luni pe cetăţenii americani să nu călătorească în Belarus şi le-a cerut celor care se află acum în ţară să plece imediat, ca urmare a închiderii a două din cele şase puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Lituania, transmite CNN.

Ambasada a enumerat, de asemenea, printre motivele pentru a nu călători în Belarus „facilitarea atacului neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei, acumularea de forţe militare ruseşti în Belarus, aplicarea arbitrară a legilor locale, potenţialul de tulburări civile, riscul de detenţie şi capacitatea limitată a ambasadei de a ajuta cetăţenii americani care locuiesc sau călătoresc în Belarus”. 
 
Ambasada a spus să se ia în considerare plecarea din Belarus prin „punctele de trecere a frontierei rămase cu Lituania şi Letonia sau cu avionul”.
 
 „Cetăţenilor americani nu li se permite să intre în Polonia pe cale terestră din Belarus”, a precizat ambasada.

Sursa: Newsinn

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.