Che idee tembela!Imbecilizare marxima…

martie 12, 2009 0

Citind un interviu cu cel care l-a capturat pe Ernesto Che Guevara, mi-am adus aminte de o idee tembela a pesedistilor, petrecuta in urma nu cu foarte mult timp. Mai jos, editorialul scris cu acea ocazie:

CHE TSD? CHE PSD?

Cu chipul lui Che Guevara pe piept si cu numele lui pe diplome de merit, tineretul PSD sufera de o boala politica. Erectia de-o clipa nascuta din visul de a sodomiza puterea.

Habar nu am cine a avut ideea sa-l transforme pe Che Guevara intr-un simbol al tineretului din PSD. Poate i s-a parut interesanta, cool, revolutionara. Mai mult ca sigur insa, a iesit o gluma mai teribila decit aceea cu Ponta si micul Titulescu. Tineretul unui partid de sorginte comunista, in care o sumedenie de fosti nomenclaturisti si-au gasit un cuib caldut si ferit de posibilitatea de a fi violat de niscaiva oua democratice, are acum ca simbol un motiv comunist.

Un revolutionar de profesie, un razvratit etern, in conformitate cu codul bunelor maniere avortat din pintecul maicii Rusia. Un om care atunci cind termina o revolutie cauta alta, pentru simplul motiv ca nu se putea adapta cerintelor necesare unei guvernari. El stia doar sa lupte cu puterea, nu sa o exercite. Un calau pentru cei 159 de prizonieri politici ucisi in inchisoarea Cabana, al carei comandant a fost. Si mai e ceva. Ca mai toti revolutionarii de profesie, Guevara a fost de fapt un pucist. Revolutia era doar in capul lui si al altor citiva sub forma oricarui fel de manifestare ce implica uneltire si violenta sustinute de principii pur teoretice. O comedie grotesca, dar cu un imens potential seducator.

Precum faceau comunistii de atunci cind erau confruntati cu realitatea ce le contrazicea principiile de viata, si tinerii pesedisti iau de la Che Guevara doar ce le place. Mitul, iluzia, aburii puterii, virilitatea rebelului vesnic nedreptatit. Erectia de-o clipa nascuta din gindul ca ar putea sodomiza puterea. Mai mult, dupa ce si-au facut tricouri cu simboluri comuniste pentru a tipa in tirg ca reprezinta democratia, tesedeii au inceput sa-si imparta si premii cu numele lui „Che Guevara”. Precum vor fi avut si comunistii dintre cele doua razboaie tabloul lui Lenin agatat linga poza de la nunta, probabil la fel isi tin si sperantele pesediste premiile sus-amintite.

Din doua una. Ori, acesti oameni nu au aflat inca de miturile comuniste ce au stat la baza fondarii partidului din care fac parte (revolutie, front national, inabusirea in singe a celor care ii contesta politica), de colegii lor ce au propovaduit religia rosie, ori pur si simplu nu le pasa si isi accepta rolul de tircovnici in biserica de rit nou a comunismului. Trup si suflet, astfel de sperante sint setate din start catre o stinga maligna in care gene aberante stau gata sa provoace organe mutant ori tumori sufocante. Dar democratia inseamna toleranta, chiar daca este vorba despre prostie. De incultura sau ignoranta. Iar atunci cind veti mai vedea sperantele PSD afisindu-se la televizor, sa va ginditi cum ar fi sa le vedeti de acolo de unde le place lor. Din locurile atit de dragi noului lor idol. Din Cuba, Bolivia sau Congo.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.