Chichi(bine) sau Chichi(rău)? România, răstignită pe crucea USRPLUS-PNL, în Săptămâna Mare

Chichi(bine) sau Chichi(rău)? România, răstignită pe crucea USRPLUS-PNL, în Săptămâna Mare

aprilie 28, 2021 1

Bucureștiul e blocat. Iașiul la fel. Sunt, întâmplător sau nu, primele două orașe ale României, ca populație, care nu au buget votat. De ce? Pentru că aleșii locali le-au întors spatele cetățenilor.

Orgoliile sunt mai mari decât interesul cetățeanului.

Semnalul l-a dat, în capitala Moldovei, Cosette Chichirău, un fel de regină a dezmățului politic moldav, pentru care orice e permis dacă produce extaz din ură față de primarul Mihai Chirica.

A candidat împotriva lui, a pierdut și nu i-o poate ierta.

Nu discutăm acum dacă e bun sau rău Chirica, dacă va fi sau nu găsit vinovat de justiție în dosarul în care este inculpat de DIICOT.

Contează că este primarul ALES de ieșeni, cu care USRPLUS a promis că va colabora pentru o viață mai bună a tuturor celor din capitala Moldovei.

Or, ce face Cosette Chichirău la Iași numai bine nu e pentru ieșeni. Nu e deloc Chichi(bine), ci e foarte Chichi(rău)!

Practic, se comportă ca înainte de alegeri, ca în campanie. Vrea să arate că nu o interesează guvernarea orașului, ci doar cearta electorală cu cine nu seamănă cu ea. E asta profitabil pentru cineva? Poate pentru ea și eventual USRPLUS…

La București, alt balamuc. Nicușor Dan a câștigat Capitala, dar șefii de la USR (partidul pe care el l-a fondat) nu i-au iertat asta niciodată. L-au pândit la colț, iar azi i-au înfipt cuțitul în spate, dând de fapt drumul la sângele Capitalei.

Motivul: bugetul ar fi ”supraevaluat”. Deși discutaseră înainte pe el și nu comentaseră, potrivit spuselor lui Nicușor Dan. Atunci, cum se explică blocarea Capitalei României?

Nu se explică. Iar dacă nu există explicație logică, există motive de balcanism distructiv. Pur și simplu, vor să-i taie macaroana primarului, de fapt, PNL-ului.

Ok, e dreptul lor, nu încalcă nicio lege, dar unde-i morala, unde-i onoarea, unde-i respectul față de bucureștenii care au votat indiferent cu cine? Nicăieri. Nu-i interesează Bucureștiul. Doar lupta lor cu liberalii, pe care nu-i suportă și punct.

Dar dacă nu le place PNL, ce Dumnezeului caută împreună cu ei la putere? De ce nu pleacă? De ce-și bat joc de cetățenii plătitori de taxe și impozite, care n-au votat pentru gâlceavă, cu pentru repararea dezastrului Firea?

Sigur, dacă-i asculți pe capii acestui balamuc politic, vei auzi numai discursuri savante. Și adevărul este că fiecare are adevărul lui. Dar dacă ieși din pielea de partid și te catapultezi într-un apartament din Rahova, vei vedea că asta nu te încălzește cu nimic. Mai ales iarna…

Abia s-a încheiat criza ”Vlad Voiculescu-Florin Cîțu”.

USRPLUS a provocat-o, spunând că nu merge mai departe cu actualul premier, după care, văzând revolta opiniei publice care a condamnat îngroparea țării în criză în plină pandemie, a renunțat la cerere și a semnat un protocol în care a promis, practic, că nu mai face o nouă criză.

Bucureștiul și Iașiul ne arată că formațiunea lui Barna și Cioloș a încălcat noul Protocol, voit. Când refuzi să votezi bugetul aliatului tău, lovești în el, dar și în înțelegerea cu el, pe care tocmai ai semnat-o.

De ce? Nu știm ce calcule au cei de la USRPLUS. Probabil se răzbună după episodul Vlad Voiculescu. Poate vor să fie dați afară de la guvernare. Poate vor să-i tragă și pe liberali împreună cu ei. Vom vedea.

Ce rămâne însă limpede pentru omul de rând e că actuala coaliție e una foarte neserioasă, foarte mincinoasă, foarte iresponsabilă.

Jură pe roșu că nu mai face și își încalcă promisiunea la doar câteva zile. Nu asta așteptau de la ea votanții anti-PSD.

Minunea împăcării PNL-USRPLUS a ținut trei zile. Sau poate mai mult. Dar, într-adevăr, a fost doar o minune fără niciun efect. 

E tot mai clar că această guvernare nu funcționează. E rău și pentru ea, dar mai ales pentru români.

Și e chiar și mai grav că asta se întâmplă înainte de Sfintele Paști. Nici măcar acum nu s-au putut abține.

Răstignesc România pe crucea războiul de orgolii dintre USRPLUS și PNL. Asta e singura lor legătură cu Săptămâna Mare.

 

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.