Cine are cel mai mare potential dictatorial:). Geoana sau Basescu. Sau Cernea?

noiembrie 19, 2009 0

S-a tot vorbit aiurea despre dictatori, dictatorul Basescu mai ales, despre amenintarea dictaturii. Mai mult, s-au facut multe-multe comparatii cu situatii toalitare, vremuri ceausiste, vremuri staliniste etc. Dupa 20 de ani, e la moda sa luptam aprig cu dictatori, cu presa, ma rog. O mimare continua a agresivitatii, dar mi-a placut un articol al Rodicai Ciobanu despre Geona in care observa o tendinta patologica de a se umfla in pene. Asa ca m-am gindit sa fac un top personal al dictatoriabililor:)). Cu alte cuvinte Ce potential de dictator are fiecare candidat? Iata scurte caracterizari si astetp de la voi topuri la fel de personale.
1. Gigi Becali – evident, cel mai predispus catre o dictatura si deloc din rea-credinta. pur si simplu nu intelege politica altfel. Am avea o dictatura inocenta si fooarte simpla.
2. Mircea Geoana – ar fi dictatura tocilarului din prima banca. De fapt, nu tocilarul, ci tipul care mimeaza tocilarii ca sa impresioneze profesorii, dar de fapt vrea doar sa fie sef de detasament. Mi-e clar ca omul inca afiseaza un zimbet care acopera incredibile frustrari (Iliescu e marele tata castrator…). N-as vrea sa-l vad explodind. Stiti cind am vazut clar asta? Aseara la Antena 3 cind i-a dat o smetie lui Ciuvica, omul care i-a facut atita bine cu scenetele antibasescu de ani de zile.
3. Traian Basescu – potential e, dar e inca departe, pentru ca isi manifesta deja autoritarismul si totusi nu e mare jena democratica. Cred ca mai autoritar de atit nu prea are cum sa fie. Asta-i si problema domniei sale – nu intelege ca asta e maximum de putere pe care il poate avea, ca doar el a vrut UE, NATO…
4. Vadim Tudor – putine sanse. E atit de mare abureala incit tipul asta ar ceda mandatul daca ar fi ales.
5. Oprescu – ca sa fii dictator trebuie sa aspiri la Casa Poporului, nu la o autostrada in jurul ei.
6. Crin Antonescu – potential slab, are tendinta sa se lipeasca de autoritari, nu sa fie unul dintre ei. Devine critic cind simte ca ii este periclitata pozitia la curte.
7. Remus Cernea – ce sa mai zic… Dar cine stie, o dictatura Cernea in care toti sa mergem pe biciclete si toti sa avem parul lung. Tara nu te vrea tuns, roacare!
8. Kelemen Hunor – dictator peste Harcov…

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.