Cine e ”texanul lui Trump”, care a vrut să arunce în aer serverele FBI, CIA și Amazon

Cine e ”texanul lui Trump”, care a vrut să arunce în aer serverele FBI, CIA și Amazon

aprilie 12, 2021 0

Asaltul asupra Capitoliului lansat la îndemnul lui Donald Trump, chiar în ziua oficializării lui Joe Biden ca nou președinte, a creat adevărați monștri ai civilizației noastre.

Unul dintre ei a vrut să arunce în aer o mare companie digitală.

Seth Aaron Pendley, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat în urma unui flagrant. A cumpărat un dispozitiv exploziv fals de la un agent FBI sub acoperire. Bărbatul a fost acuzat de tentativă de distrugere a unei clădiri cu un dispozitiv exploziv.

Pendley a intrat în vizorul FBI după ce o persoană l-a raportat pentru postările de pe rețelele sociale.

Dacă va fi condamnat, bărbatul riscă 20 de ani de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, Pendley voia să distrugă rețeaua de servere a companiei Amazon.
El credea că sunt 24 de clădiri care controlează 70% din internet, inclusiv serviciile folosite de CIA și FBI, potrivit unei conversații aflate la dosarul său.

Anchetatorii au descoperit că Pendley a participat la revoltele de la Capitoliu din 6 ianuarie.

Bărbatul a condus din Texas până în Washington pentru acest lucru și le-a spus prietenilor că a avut o pușcă de asalt cu el, dar a lăsat-o în mașină. El a povestit însă că nu a intrat în clădire.

La două zile după revolte, un „cetățean îngrijorat” a raportat la FBI postările scrise Pendley pe un forum, unde se semna cu numele de Dionysus.

„Suntem recunoscători cetățeanului în cauză care a raportat declarațiile alarmante ale inculpatului. E posibil ca, raportând aceste postări la FBI, acest cetățean să fi salvat viețile unor angajați din domeniul tehnologiei”, a spus într-un comunicat procurorul texan  Prerak Shah.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.