Cine ne scoate din criză?

O vorbă din popor spune ca „schimbarea şefilor este bucuria nebunilor”. În perioada în care firmele îşi fac bugetele pentru anul viitor, incertitudinea economică persistă iar interesul naţional a devenit o vorbă goală.
Acordul cu FMI este în aer, iar parlamentarii caută soluţii să amâne măsurile nepopulare agreate cu Fondul. Până la 1 ianuarie trebuie să modificăm Codul fiscal, iar cota unică este în mare pericol.
Problema este ca orice minut de intarziere ne va costa foarte mult in viitor (pe modelul deja consacrat al formelor fara fond). Renumita noastra „temporizare” poate da roade in fotbal dar nu in economie unde deciziile rapide si ferme fac diferenta.
Avem un status-quo convenabil candidatilor la presedintie dar distrugator pentru economie. In conditiile actuale, prevad ca anul 2010 va fi un an compromis in care criza va produce efecte devastatoare, insa, ca de obicei, numai in mediul privat.
In concluzie, sistemul a invins din nou economia privata. Poate ca in al douasprezecelea ceas sindicatele si antreprenorii ar trebui sa vada dincolo de micile lor aranjamente pentru ca ei vor fi cei care vor plati cu varf si indesat. Marii pesti vor rupe navodul ca si pana acum….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here