Cine nu crede-n Covid, de Covid piere

Cine nu crede-n Covid, de Covid piere

ianuarie 12, 2021 0

O știre m-a lăsat azi mască: actorul – care acum două luni instiga la revoltă împotriva măștii sanitare – este mort. Fix de Covid. După o boală grea și săptămâni la ATI. Ironia sorții? Joaca de-a norocul? Ghinion curat? O lecție usturătoare? Ce mai spun oare acum prozeliții anti-mască pe care și-i făcuse în ultimul an, cu predicile anti-Covid? Le dă oare de gândit moartea celebrului actor acestor oameni care iau în deșert dreptul sfânt la viață al celor din jur?

 

Când se vor opri bitmanii, șoșoacele, albertii si steerii din jocul lor inconștient cu mintea unor oameni incapabili să discearnă între o informație și un zvon sau să judece cu mintea lor? Covid este o ruletă rusească. Seceră la întâmplare și fără logică. Oare instigatorii anti-mască au măcar pe conștiință îmbolnăvirea celor din jurul lor? Se simt cumva responsabili? Sau în goana lor după prozeliți care-i votează sau le dau like nu țin cont de precepte morale, ci doar de calcule cinice, mercantile? 

 

Nu putem să gândim toți la fel, admit asta. Dar nu putem să ne comportăm iresponsabil, în dispreț față de viața altora și să mai fim și încurajați de stat prin lipsa de reacție a instituțiilor sale. Aș vrea să nu mai văd în perioada următoare niciun mesaj anti-mască sau anti-vaccin mediatizat. Nu este vorba de cenzurarea unor opinii. Este vorba despre menținerea unei  igiene a discuției în spațiul public, într-o perioadă de război sanitar fără precedent. Așa cum este periculos și absolut ilegal să inciți la ură, la violență sau la acțiuni antisemite, tot așa ar trebui să considerăm periculos și ilegal orice mesaj care vine să zădărnicească lupta cu boala. Astfel de mesaje sunt microbi care ne slăbesc organismul. 

 

Câți rebeli anti-mască mai trebuie să moară pentru ca lumea să înțeleagă că nu e de glumit cu virusul? Câți oameni nevinovați trebuie să mai ajungă cifre în statisticele negre zilnice pentru ca noi toți să fim mai puțin egoiști? De ce să nu-i protejăm pe cei din jur dacă ne stă în putință? De ce este așa greu să arătăm considerație față de binele oamenilor de lângă noi? 

 

Masca nu este un moft. Este un scut de apărare în fața unui dușman perfid și nemilos. Masca nu este recuzită de circ și nici obiect de luat în derâdere. Nu doare să o porți, nu provoacă reacții adverse, nu modifică AND-ul și nu omoară. Din contră. Salvează vieți. Vieților celor dragi. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.