Cioroianu la Timisoara

august 10, 2008 0

Fostul ministru de Externe a lasata sa se inteleaga ca ar dori un nou mandat de parlamentar. Ca ar fi onorat sa fie parlamentar de Timisoara. Ca e foarte probabil sa candideze inca o data in orasul din care a pornit revolutia in 1989.
Interesanta optiune! Daca in 2004, imediat dupa debutul sau politic, Adrian Cioroianu era credibil si ascultat cu mare atentie in zona si atunci cind vorbea oamenilor de afaceri din zona si atunci cind mergea la un tirg erotic (in Arada, parca), acum senatorul de Timis are realmente dificultati in Banat.
Remember! Adrian Cioroianu a fost unul dintre cei care au facut mult zgomot despre lustratie si, alaturi de Viorel Oancea si de Mona Musca, chiar initiator al legii lustratiei. Ca ministru de externe, a ales sa asculte, intre altele, sfaturi de la Ion Iliescu. Fapt e ca, dupa ce a intrat in Parlament, domnul Cioroianu nu a facut nimic memorabil in sensul initiativei care i-a asigurat o buna platforma politica.
Cinic vorbind, Adrian Cioroianu ar avea, in zona banateana, o tema fata de care si-ar putea dovedi consecventa: chestiunea rromilor. Ca ministru de externe, vroia sa ii trimita pe rromi infractori in desert, in contextul discutiei despre infractiunea comisa de „rromul Mailat”. Acum, centrul Timisoarei e plin de rromi. Nu pe strazi, ci in casele din centrul orasului, sub privirile unui Gh. Ciuhandu blajin si incapabil sa explice convingator acest fenomen inclusiv imobiliar care a stirnit revolta multor timisoreni.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.