Cîțu anunță însănătoșirea economiei, Orban nu cade în plasa ”rupturii” dintre el și premier
Premierul Florin Cîţu afirmă că economia se află pe o direcţie de „creştere economică sustenabilă”, după ce previziunile FMI au arătat o creştere de 6% din PIB pentru România în 2021.
„Veşti fantastice pentru toţi românii! FMI are încredere în Guvernul României şi estimează o creştere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creştere economică substanţială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creştere din Uniunea Europeană. Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede. Am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcţie de creştere economică sustenabilă şi nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a scris Cîţu, marţi, pe Facebook.
„Sunt convins că premierul se gândeşte la anumite lucruri şi sunt convins că în momentul în care a prezentat această perspectivă de reducere a restricţiilor după data de 1 iunie are la bază argumente serioase. În ceea ce mă priveşte, susţin acest lucru. Eu cred că sunt anumite elemente şi anumite informaţii care pot să implice posibilitatea de a reveni la o viaţa normală după 1 iunie”, a declarat Orban, la Parlament.
El a afirmat că acest subiect a fost discutat duminică.
„Am discutat subiectul chiar duminică. (…) Sunt convins că premierul este într-un dialog constant cu toţi partenerii de guvernare. În ceea ce priveşte perspectiva de revenire la o viaţă normală, de reducere a măsurilor de restricţie, mi se pare normal ca premierul care conduce acest Guvern să stabilească un obiectiv. Sigur că pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de o acţiune concertată la nivelul autorităţilor publice, dar şi la nivelul societăţii, pentru a putea ajunge la acest deziderat, acţiune care în mod evident trebuie să vizeze campania de vaccinare şi trebuie să vizeze o mai mare rigoare în respectarea măsurilor de protecţie”, a explicat Orban.
Potrivit acestuia, „Sărbătoarea Învierii Domnului reprezintă un eveniment de importanţă capitală”, iar oamenii pot participa la slujba de Paşti cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.