Clanul polițiștilor. Clan la clan nu-și scoate ochii

Clanul polițiștilor. Clan la clan nu-și scoate ochii

august 17, 2020 0

Le purtam de grijă polițiștilor că se pensionează în floarea vârstei, la nici 40 de ani! Oameni de acțiune, hrăniți cu adrenalină, cu viață dinamică, se trezesc deodată trași pe dreapta. Nici măcar nu mai duc grija zilei de mâine! Pensia lor face cât trei-patru salarii pe care le câștigau când erau în activitate! Mii și mii de euro – virați în cont, lună de lună, ca pensie…meritată, evident. Nici nu prididesc să cheltuiască banii că, buf, iar trece luna, iar vine pensioara! 

 

Or intra în depresie? S-or îmbolnăvi de lipsă de griji și activitate? Toacă banii pe medici, pe psihologi? Fac turul muzeelor prin Europa? Își cresc roșii și ardei la țară? Nu. Dar atunci ce fac? Păi, unul, de exemplu, s-a făcut mafiot. Nu știm exact ce a fost înainte. Oficial, știm că a fost șeful anti-mafia la Cluj. După pensionare, ex-șeful Biroului de Combatere a Criminalității Organizate și-a făcut grup infracțional organizat, sub sigla unei firme de detectivi. Baza lui era însă în colaboratori: actuali polițiști. 

 

Treaba a mers ca pe roate. Polițiștii au lucrat mână-n mână cu fostul șef anti-mafia, ca să facă un ban necinstit. Îi dădeau orice informație voia, la orice oră, despre oricine. Fostul lor coleg de la anti-mafia îi fila pe afaceriștii pe care punea ochii, îi înregistra, după care le punea pistolul la tâmplă: banii sau viața! 200.000 de euro a fost numai suma cerută unui singur afacerist șantajat. Cu ce îi șantajau pe ghinioniști? Cu dosare fictive. Cum se prezentau în fața victimelor? Bineînțeles, ca polițiști anti-mafia sub acoperire! 

 

Oare cum și-a făcut treaba în fruntea anti-mafia respectivul pensionar polițist? Tot așa? Cu șantaje, înscenări și dosare fictive? Sau s-a smintit doar acum, la pensie? Greu de aflat și, oricum, colegii lui, dacă știu, de ce ne-ar spune?

 

Dar cum rămâne cu polițiștii care l-au ajutat? Fără informațiile pe care ei i le-au furnizat, direct din baza de date a Poliției, ex-șeful anti-mafia ar fi dat “faliment” cu firma de detectivi. De ce l-au ajutat polițiștii? De proști, îi scuză unii. Cică polițiștii nu știau că fac o ilegalitate, pentru că nu fuseseră bine instruiți. Pur și simplu nu li s-a spus clar, ca să priceapă și polițistul, că nu e voie să dea vreunui terț informații din baza de date a Poliției! Deci polițiștii nu erau chiar proști, erau doar prost instruiți. Dar de ce totuși au dat acele informații? Aveau “dividende” de încasat de la firma de detectivi? Primeau cotă parte din pradă? Nu… Probabil, se gândeau că își ajută un fost coleg în nevoie.  Și așa, vor scăpa și ei basma curată. Niște avocați buni, și se rezolvă! Pentru ce să nu ajungă și ei să mănânce mâine-poimâine o pensie de lux? Că au servit mafia sau anti-mafia, ce mai contează! De servit, clar au servit!

 

Povestea de la Cluj este, probabil, vârful aisbergului. Câți polițiști activi fac pe proștii și scapă către mafioți informații din dosare sau din baza de date a Poliției? Câți polițiști mafioți vechi sau noi sunt dosiți prin “firme de detectivi”? Cine are vreun interes să închidă breșele de securitate din baza de date a Poliției? Cine ar putea să dea de pământ cu dreptul la pensia de lux în cazul polițiștilor care calcă pe bec? Tăcere. Știrea despre fostul șef anti-mafia devenit mafiot la pensie a trecut ca un fapt divers. Puțină agitație pe ecrane, ici-colo un sindicalist revoltat și gata! S-a stins. Ocupat cu pozele pe Facebook, ministrul Vela nu mai vede clanurile din cauza degetelor. Așa că și clanurile polițiștilor au rămas tot pentru mandatul succesorului. Până atunci, noi să fim sănătoși: clan la clan nu-și scoate ochii!

Sursa: Realitatea Din PNL

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.