Consultații gratuite pentru mii de români prin intermediul Spitalului mobil AUR și Caravanei România Suverană

Consultații gratuite pentru mii de români prin intermediul Spitalului mobil AUR și Caravanei România Suverană

octombrie 27, 2023 0

O șansă importantă la sănătate pentru zeci de mii de oameni din țară. Spitalul mobil AUR a străbătut deja mai multe județe, iar mii de tineri, copii și bătrâni au beneficiat de consultații gratuite. Oameni sărmani, care abia au bani pentru alimente sau facturi, au fost consultați de specialiști care s-au alăturat voluntar acestui demers pe urmele căruia a pornit și caravana „România suverană„. 

Ecografie, oftalmologie, analize de sânge sau stomatologie sunt doar câteva dintre serviciile medicale la care oamenii săraci din satele uitate de lume au acces datorită spitalului mobil AUR. Dotate cu aparatură de ultimă generație și operate de medici care s-au alăturat voluntar inițiativei, camioanele au străbătut deja județe precum Iași, Bacău, Neamț și Vâlcea.

„Avem inscrisi 100 de pacienti. Functionam cu toate cabinetele medicale”, a spus un medic care face parte din caravana.

„Cred ca este foarte bine pentru lumea in vastra de aici…un ajutor pentru ei, inclusiv pentru perdsoanele carte au multi copii”, spune o tanara pacienta.

Reporter: Cand ati fost ultima oara la medic dvs?

Pacient: Dar n am fost niciodata. 

Reporter: Care sunt cauzele?

Pacient: Banul.

„De multe ori, pacientul se duce la spital. De data aceasta a venit spitalul la pacient si la romani sa vada ce e cu starea lor de sanatate”, a afirmat deputatul AUR Neamț Dumitrina Mitrea.

Inițiativa vine în ajutorul românilor sărmani, care nu au acces la servicii medicale de calitate. Mai mulți medici s-au alăturat deja caravanei însă reprezentanții AUR susțin că au nevoie în continuare de voluntari.

„E important sa intelegem ca nu trebuie sa lasam pe nimeni in urma si trebuie sa avem grija de fiecare. E si doctorul stomatolog, puteti sa mergeti si acolo. 

Ne trebuie medici, avem nevoie de un medic de familie care sa stie sa opereze un ecograf”, a declara liderul AUR George Simion.

Intrați pe site-ul caravanamedicala.ro și site-urile locale realitatea.net pentru a afla când această campanie, care își propune să facă România sănătoasă, ajunge lângă dumneavoastră. 

Citește și Proiect de excepție pentru viața românilor: Caravana România Suverană, alături de Spitalul mobil AUR pentru sănătatea celor săraci și uitați de lume

 
 

 

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.