Copil de 3 ani, mort în ambulanță. Acuzații GRAVE ale părinților

Copil de 3 ani, mort în ambulanță. Acuzații GRAVE ale părinților

februarie 18, 2021 0

Caz șocant la Botoșani, acolo unde un copil de 3 ani a murit în ambulanță.

Prima amulanță care a intervenit în acest caz a fost una fără medic. Aceasta l-a preluat pe copil de la părinții săi, care i-au ieșit în întâmpinare, așa cum s-au înțeles în convorbirea telefonică avută în momentul apelului la 112. Atunci s-a obervat însă că micuțul se afla în stop cardiorespirator, iar echipajul de pe ambulanța de tip B sosită fără medic a solicitat o ambulanță cu medic. A fost însă prea târziu, și asta deoarece copilul era deja în asistolă, respectiv nu mai prezenta semne cardiace. Echipajul cu medic a ajuns undeva la 20 de minute.

„Primul apel s-a dat la ora 23:26, într-o localitate situată la 50 km de Botoșani. Motivul pentru care părinții au solicitat a fost legat de pierderea cunoștinței copilului. De multe ori se întâmplă să facă de la febră o criză de scurtă durată. La 3 minute dispecerul a confirmat cu tatăl că micuțul respiră și are puls. Părinții s-au oferit să iasă în întâmpinare. Ambulanța a ajuns la 20 de minute la locul de întâlnirie cu părinții copilului. La preluare s-a constata stop cardiorespirator. Abia în această situație a fost solicitat echipaj cu medic. Ne pare extrem de rău. Suntem alături de familia îndoliată. Le înțelegem suferința”, a declarat Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt al SAJ Botoșani, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Acesta a precizat că în zonă există doar două ambulanțe cu medic, una de tip SMURD și alta de la Ambulanță. Acesta nu a putut însă să explice ce s-ar întâmpla în cazul în care ar exista trei urgențe în același timp în cazul cărora ar fi necesară intervenția unei ambulanțe cu medic, respectiv cum are decide ce caz prioritizează și care ar fi protocolul de urmat într-o astfel de situație. 

Sursa: Realitatea de Botosani

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.