Cornel Nistorescu&"Vezi, Doamne!"

mai 19, 2008 0

Cindva imi incepeam ziua cu lectura editorialului sau. Ani de-a rindul, ca sa fiu mai exact. Acum il mai citesc din cind in cind in „Editie speciala„(e link la ultimul sau articol!), cotidianul regional patronat de Adrian Mititelu, unde domnul Nistorescu scrie zilnic, de luni pina joi, parca.
Terapeutic, il urmaresc uneori la televizor. As spune ca, il vad mai des la TV decit il citesc. Observatia pe care v-o propun am facut-o mai demult, dar aseara, la Realitatea TV, privind emisiunea moderata de Melania Medeleanu, m-a izbit frecventa cu care e rostita o anumita expresie. Cornel Nistorescu spune tot mai des „VEZI, DOAMNE!”. Formula cu pricina e ticul verbal al lui Ion Cristoiu, mult mai celebru decit analizele politice – pline de locuri comune – ale inventatorului gainii cu trei picioare.
Ceea ce mi s-a parut insa si mai grav la cel pe care acum il consider un fost mare jurnalist e faptul ca, daca reducem la argument / la idee ceea ce spune domnul Nistorescu e identic – inclusiv in obsesie – cu ceea ce spune Ion Cristoiu. Sigur, frazele lui Cornel Nistorescu sint mai luxuriante, dar ideile sale se suprapun, nefericit as zice, peste ideile domnului Cristoiu.
Daca cineva imi spune ca „marile spirite se intilnesc”, dati-mi voie sa zimbesc amar…
PS. Cineva imi semnaleaza un alt text recent scris de Cornel Nistorescu. Il puteti citi aici! Exact ce spuneam si mai sus – domnul Nistorescu e amintirea tot mai indepartata a unui fost mare ziarist.
PS2. Da, sint prea blind cu domnul Nistorescu in ceea ce spun despre domnia sa in aceasta postare. Pentru ca mi-e jena…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.