Coșmarul locuitorilor din Târgu Mureș încetează, începând de astăzi: s-a dat startul ridicării gunoiului. Acțiunea de igienizare, SABOTATĂ la maximum de vechiul operator! – FOTO și VIDEO

Coșmarul locuitorilor din Târgu Mureș încetează, începând de astăzi: s-a dat startul ridicării gunoiului. Acțiunea de igienizare, SABOTATĂ la maximum de vechiul operator! – FOTO și VIDEO

iulie 4, 2023 0

Începând de astăzi, 4 iulie, noul operator de salubritate pentru zona 2 Mureș, Asocierea Polaris M Holding – Urban Grup Environment, a demarat colectarea gunoaielor din Municipiul Târgu Mureș. Acțiunea a început mai devreme de cele 5 zile lucrătoare aferente perioadei de mobilizare. Criza gunoaielor a luat sfârșit, după o mobilizare fără precedent făcută ca la carte și în ciuda sabotajului fostului operator.

„Am dat startul curățeniei în oraș! Până la ora 12:00, s-au colectat aproximativ 163 de tone de gunoi menajer, iar platformele și împrejurimile containerelor au fost spălate și curățate. Estimăm că până la finalul acestei zile, vom colecta aproximativ 300 de tone din surplusul de deșeuri din oraș. Totodată, avem capacitatea de a suplimenta numărul de utilaje, la nevoie.

După cum se observă, acționăm în forță pe raza Municipiului Târgu Mureș cu toate utilajele și asigurăm târg mureșenii că până mâine, la ora 17:00, vom curăța orașul de gunoaie.  

Iar pentru cei care sabotează activitatea de colectare în defavoarea comunității, le transmitem: Nu puteți voi sabota, cât putem noi colecta!”, a declarat Mihai Teodor, purtătorul de cuvânt al Asocierii.

Iată o galerie foto ÎNAINTE și DUPĂ – dovada ecologizării zonelor cu probleme. Cetățenii pot trăi, de acum, într-un mediu curat.

Imagine

Imagine

Imagine

Salubrizarea din Târgu Mureș, sabotată la maximum! Vandalismul a atins cote extreme 

Vechiul operator de salubritate continuă acțiunile de intimidare. Mai multe plângeri au fost depuse la Poliție pentru vandalism. Oamenii legii au fost informați că pubelele aparținând Asocierii Polaris M Holding – Urban Grup Environment au fost vandalizate de huligani tocmiți de Sylevy Salubriserv SRL, fost operator. Potrivit imaginilor care au fost depuse la Poliție, au fost rupte clemele de prindere a pubelelor de gunoi, făcând imposibilă ridicarea acestora în mașinile de colectare a deșeurilor. Încă o încercare disperată prin care se urmărește șantajarea operatorului de salubritate, în folosul mafiei locale.

Imagine

Imagine

 

Afaceri de succes prin nerespectarea obligațiilor contractuale? În 2021, CJ Mureș a reziliat contractele cu Sylevy Salubriserv SRL

Cea mai performantă firmă din Ceuașu de Câmpie, Sylevy Salubriserv SRL, cu profituri de 19,5 milioane lei în 3 ani, sugera o afacere bine condusă, cu seriozitate și respect pentru parteneri. Sylevy Salubriserv a deținut o mare parte din contractele de colectare a deșeurilor din județul Mureș. Firma înființată în 2005 a deținut contractele de salubrizare în 5 din cele 7 zone în care este organizată colectarea deșeurilor din județ, respectiv Zona 1 – Sânpaul, Zona 2 – Târgu Mureș, Zona 4 – Reghin, Zona 6 – Bălăuşeri şi Zona 7 – Râciu. Se poate spune că este principalul operator de salubritate din Mureș.

Cu toate acestea, în urmă cu doi ani, firma a înregistrat un mare eșec în colaborarea cu Consiliul Județean Mureș, din cauza refuzului sistematic al operatorului de a-și îndeplini obligațiile prevăzute în contracte.

În februarie 2021, Sylevy Salubriserv pierdea și contractul de colectare a deșeurilor din Târgu Mureș

Începutul anului 2021 a fost unul cu ghinion pentru firma la care erau asociați Ilyés Dionisie și Ilyés-Toth Botond Lehel. După ce în ianuarie 2021 CJ Mureș reziliase contractele dintre Sylevy Salubriserv și ADI Ecolect pentru colectarea deșeurilor din localitățile mureșene, o lună mai târziu firma familiei Ilyés pierdea și contractul de colectare a deșeurilor din capitala de județ. În februarie 2021, primarul din Târgu Mureș, Soós Zoltán a reziliat contractul încheiat cu Sylevy Salubriserv susținând că firma facturează mai mult decât colectează.

În războiul declarațiilor dintre primarul Soós Zoltán și directorul Sylevy Salubriserv SRL, Ilyés Dionisie, s-a ajuns la acuzații dure, reflectate în presa locală: „Primarul Soós a spus că cei de la Sylevy Salubriserv sunt hoți (a susținut că umflă facturile, respectiv că au facturat mai mult cu 22.000 de tone de deșeuri decât au colectat – aceasta fiind diferența dintre deșeurile depuse la stația de transfer de la Cristești și la depozitul de la Sânpaul și cea raportată, prin facturi ca fiind colectată și transportată). Sylevy Salubriserv, prin Ilyés Dionisie, a spus că primarul Soós e „habarnist, nerușinat, mincinos și incompetent”, că nu vrea să plătească facturi de 19 milioane de lei și că din cauza lui orașul e jegos”, relata publicația „msnews.ro” la vremea respectivă. Era un război local.

În aprilie 2021, Primăria Târgu Mureș anunța organizarea unei licitații pentru atribuirea contractului de colectare și transport a deșeurilor menajere pentru o perioadă de doi ani. Valoarea acestui contract era de 33,4 milioane de lei.

Primăria Târgu Mureș, obligată să reia colaborarea cu firma lui Ilyés după ce în oraș au apărut peste 900 de „ghene” clandestine

Primăria Târgu Mureș nu a reușit să finalizeze licitația pentru atribuirea contractului unui nou operator și s-a ajuns la o situație de criză. Atunci a apărut, în premieră, un fenomen care s-a repetat la Târgu Mureș și în toamna anului trecut. Au fost identificate în oraș peste 969 de puncte în care erau aruncate gunoaie.

Situația de atunci a generat multe suspiciuni. Într-o criză a colectării deșeurilor (vezi criza gunoaielor din sectorul 1), gunoaiele apar peste tot, e mai greu să apără „ghene” clandestine, locații în care să apară sistematic gunoaie zile la rând. Părea un haos foarte bine organizat.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Târgu Mureș a constatat „existenţa unei situaţii de urgenţă sanitară în municipiul Târgu Mureş, cele 969 de locaţii în care au fost identificate deşeuri punând în pericol sănătatea populaţiei”. Pe 11 iunie 2021 era declarată „starea de urgență sanitară” și primarul Soós Zoltán a fost nevoit să își recunoască înfrângerea în disputa cu Ilyés Dionisie, recurgând din nou la serviciile Sylevy Salubriserv SRL pentru a ridica gunoaiele din oraș.

Pe 14 iunie, primarul Soós Zoltán anunța că Sylevy Salubriserv a preluat gunoaiele din 789 de locaţii cu risc major pentru sănătatea publică și a convocat Consiliul Municipal Târgu Mureș pentru încetarea „stării de urgență sanitară”.

Astfel, în lipsa altor soluții, Primăria Târgu Mureș a prelungit colaborarea cu firma lui Ilyés Dionisie. După opt luni, pe 5 octombrie 2021, primarul Soós Zoltán a semnat, tot cu Sylevy Salubriserv, un nou contract, în valoare de 11,43 milioane lei. Noul contract avea o durată de 6 luni.

În iunie 2022, Brantner Vereș Cluj câștiga licitația și urma să colecteze deșeurile din Tâgu Mureș până în 2024

Pe sistemul de achiziții publice era în derulare procedura lansată în mai 2021 pentru organizarea licitației prin care să fie atribuit „contractul de delegare a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deșeurilor municipale – zona 2 Tg.Mureș”. Au depus oferte mai multe firme: Sylevy Salubriserv SRL, Brantner Veres SA Cluj Napoca, Polaris M Holding Constanța și Rosal din București.

După mai multe contestații respinse, pe 29 iunie 2022 a fost declarată câștigătoare a licitației firma Brantner Vereș SA din Cluj.

Boicot total împotriva Brantner: „Deșeurile sunt împrăștiate intenționat lângă pubele și pe domeniul public, de autori necunoscuți!”

O primă problemă cu care s-a confruntat Brantner a fost angajarea personalului, care ar fi trebuit să fie dintre foști angajați ai firmelor locale de salubritate. Pe surse, se spune că oamenii erau plătiți ca să stea acasă, ca să nu lucreze la Brantner.

La începutul lui decembrie 2022, la o lună după preluarea colectării deșeurilor în Târgu Mureș și celelalte 18 localități din Zona 2, reprezentanții Brantner se confruntau cu un veritabil război împotriva firmei lor. Ei susțineau că „angajații Brantner au identificat mașini din care se aruncă intenționat cantități mari de deșeuri, în anumite locuri din oraș”, iar în multe cartiere din oraș erau vandalizate sistematic containerele de gunoi, iar gunoaiele erau împrăștiate.

„Ne lovim de numeroase situații în care deșeurile sunt împrăștiate intenționat lângă pubele și pe domeniul public, de autori necunoscuți. De asemenea, sunt distruse sau furate aceste pubele. Fiindcă se întâmplă zilnic astfel de acte de vandalism, am solicitat în scris sprijinul autorităților locale”, declara directorul de comunicare al Brantner Veres, Lucian Sălcudean.

Practic, se repeta dezastrul din primăva lui 2021. 

Criza gunoaielor din Mureș, la final. Asocierea Polaris-Urban, noul operator de salubritate al Județului Mureș

Asocierea Polaris M. Holding-Urban Grup Environment a semnat cu ADI Ecolect contractul de colectare a deșeurilor pentru zona 2 Mureș. 

După inspecția minuțioasă a ADI Ecolect, Ordinul de începere a prestării Serviciului de Salubrizare Zona 2 Târgu Mureș a fost emis pe 3 iulie. 

Polaris M Holding și Urban Grup Environment au o tradiție de peste 30 de ani în colectarea și gestionarea deșeurilor, atât pe piața din România cât și în Europa. Îmbunătățirea continuă a serviciilor, gradul ridicat de competență profesională al angajaților noștri, devotamentul pentru satisfacerea celor mai exigențe nevoi ale cetățenilor sunt principii de bază pe care se axează Asocierea.

Sursa: Vox Publica

Coșmarul locuitorilor din Târgu Mureș încetează, începând de astăzi: s-a dat startul ridicării gunoiului. Acțiunea de igienizare, SABOTATĂ la maximum de vechiul operator! – FOTO și VIDEO

iulie 4, 2023 0

Începând de astăzi, 4 iulie, noul operator de salubritate pentru zona 2 Mureș, Asocierea Polaris M Holding – Urban Grup Environment, a demarat colectarea gunoaielor din Municipiul Târgu Mureș. Acțiunea a început mai devreme de cele 5 zile lucrătoare aferente perioadei de mobilizare. Criza gunoaielor a luat sfârșit, după o mobilizare fără precedent făcută ca la carte și în ciuda sabotajului fostului operator.

„Am dat startul curățeniei în oraș! Până la ora 12:00, s-au colectat aproximativ 163 de tone de gunoi menajer, iar platformele și împrejurimile containerelor au fost spălate și curățate. Estimăm că până la finalul acestei zile, vom colecta aproximativ 300 de tone din surplusul de deșeuri din oraș. Totodată, avem capacitatea de a suplimenta numărul de utilaje, la nevoie.

După cum se observă, acționăm în forță pe raza Municipiului Târgu Mureș cu toate utilajele și asigurăm târg mureșenii că până mâine, la ora 17:00, vom curăța orașul de gunoaie.  

Iar pentru cei care sabotează activitatea de colectare în defavoarea comunității, le transmitem: Nu puteți voi sabota, cât putem noi colecta!”, a declarat Mihai Teodor, purtătorul de cuvânt al Asocierii.

Iată o galerie foto ÎNAINTE și DUPĂ – dovada ecologizării zonelor cu probleme. Cetățenii pot trăi, de acum, într-un mediu curat.

Imagine

Imagine

Imagine

Salubrizarea din Târgu Mureș, sabotată la maximum! Vandalismul a atins cote extreme 

Vechiul operator de salubritate continuă acțiunile de intimidare. Mai multe plângeri au fost depuse la Poliție pentru vandalism. Oamenii legii au fost informați că pubelele aparținând Asocierii Polaris M Holding – Urban Grup Environment au fost vandalizate de huligani tocmiți de Sylevy Salubriserv SRL, fost operator. Potrivit imaginilor care au fost depuse la Poliție, au fost rupte clemele de prindere a pubelelor de gunoi, făcând imposibilă ridicarea acestora în mașinile de colectare a deșeurilor. Încă o încercare disperată prin care se urmărește șantajarea operatorului de salubritate, în folosul mafiei locale.

Imagine

Imagine

 

Afaceri de succes prin nerespectarea obligațiilor contractuale? În 2021, CJ Mureș a reziliat contractele cu Sylevy Salubriserv SRL

Cea mai performantă firmă din Ceuașu de Câmpie, Sylevy Salubriserv SRL, cu profituri de 19,5 milioane lei în 3 ani, sugera o afacere bine condusă, cu seriozitate și respect pentru parteneri. Sylevy Salubriserv a deținut o mare parte din contractele de colectare a deșeurilor din județul Mureș. Firma înființată în 2005 a deținut contractele de salubrizare în 5 din cele 7 zone în care este organizată colectarea deșeurilor din județ, respectiv Zona 1 – Sânpaul, Zona 2 – Târgu Mureș, Zona 4 – Reghin, Zona 6 – Bălăuşeri şi Zona 7 – Râciu. Se poate spune că este principalul operator de salubritate din Mureș.

Cu toate acestea, în urmă cu doi ani, firma a înregistrat un mare eșec în colaborarea cu Consiliul Județean Mureș, din cauza refuzului sistematic al operatorului de a-și îndeplini obligațiile prevăzute în contracte.

În februarie 2021, Sylevy Salubriserv pierdea și contractul de colectare a deșeurilor din Târgu Mureș

Începutul anului 2021 a fost unul cu ghinion pentru firma la care erau asociați Ilyés Dionisie și Ilyés-Toth Botond Lehel. După ce în ianuarie 2021 CJ Mureș reziliase contractele dintre Sylevy Salubriserv și ADI Ecolect pentru colectarea deșeurilor din localitățile mureșene, o lună mai târziu firma familiei Ilyés pierdea și contractul de colectare a deșeurilor din capitala de județ. În februarie 2021, primarul din Târgu Mureș, Soós Zoltán a reziliat contractul încheiat cu Sylevy Salubriserv susținând că firma facturează mai mult decât colectează.

În războiul declarațiilor dintre primarul Soós Zoltán și directorul Sylevy Salubriserv SRL, Ilyés Dionisie, s-a ajuns la acuzații dure, reflectate în presa locală: „Primarul Soós a spus că cei de la Sylevy Salubriserv sunt hoți (a susținut că umflă facturile, respectiv că au facturat mai mult cu 22.000 de tone de deșeuri decât au colectat – aceasta fiind diferența dintre deșeurile depuse la stația de transfer de la Cristești și la depozitul de la Sânpaul și cea raportată, prin facturi ca fiind colectată și transportată). Sylevy Salubriserv, prin Ilyés Dionisie, a spus că primarul Soós e „habarnist, nerușinat, mincinos și incompetent”, că nu vrea să plătească facturi de 19 milioane de lei și că din cauza lui orașul e jegos”, relata publicația „msnews.ro” la vremea respectivă. Era un război local.

În aprilie 2021, Primăria Târgu Mureș anunța organizarea unei licitații pentru atribuirea contractului de colectare și transport a deșeurilor menajere pentru o perioadă de doi ani. Valoarea acestui contract era de 33,4 milioane de lei.

Primăria Târgu Mureș, obligată să reia colaborarea cu firma lui Ilyés după ce în oraș au apărut peste 900 de „ghene” clandestine

Primăria Târgu Mureș nu a reușit să finalizeze licitația pentru atribuirea contractului unui nou operator și s-a ajuns la o situație de criză. Atunci a apărut, în premieră, un fenomen care s-a repetat la Târgu Mureș și în toamna anului trecut. Au fost identificate în oraș peste 969 de puncte în care erau aruncate gunoaie.

Situația de atunci a generat multe suspiciuni. Într-o criză a colectării deșeurilor (vezi criza gunoaielor din sectorul 1), gunoaiele apar peste tot, e mai greu să apără „ghene” clandestine, locații în care să apară sistematic gunoaie zile la rând. Părea un haos foarte bine organizat.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Târgu Mureș a constatat „existenţa unei situaţii de urgenţă sanitară în municipiul Târgu Mureş, cele 969 de locaţii în care au fost identificate deşeuri punând în pericol sănătatea populaţiei”. Pe 11 iunie 2021 era declarată „starea de urgență sanitară” și primarul Soós Zoltán a fost nevoit să își recunoască înfrângerea în disputa cu Ilyés Dionisie, recurgând din nou la serviciile Sylevy Salubriserv SRL pentru a ridica gunoaiele din oraș.

Pe 14 iunie, primarul Soós Zoltán anunța că Sylevy Salubriserv a preluat gunoaiele din 789 de locaţii cu risc major pentru sănătatea publică și a convocat Consiliul Municipal Târgu Mureș pentru încetarea „stării de urgență sanitară”.

Astfel, în lipsa altor soluții, Primăria Târgu Mureș a prelungit colaborarea cu firma lui Ilyés Dionisie. După opt luni, pe 5 octombrie 2021, primarul Soós Zoltán a semnat, tot cu Sylevy Salubriserv, un nou contract, în valoare de 11,43 milioane lei. Noul contract avea o durată de 6 luni.

În iunie 2022, Brantner Vereș Cluj câștiga licitația și urma să colecteze deșeurile din Tâgu Mureș până în 2024

Pe sistemul de achiziții publice era în derulare procedura lansată în mai 2021 pentru organizarea licitației prin care să fie atribuit „contractul de delegare a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deșeurilor municipale – zona 2 Tg.Mureș”. Au depus oferte mai multe firme: Sylevy Salubriserv SRL, Brantner Veres SA Cluj Napoca, Polaris M Holding Constanța și Rosal din București.

După mai multe contestații respinse, pe 29 iunie 2022 a fost declarată câștigătoare a licitației firma Brantner Vereș SA din Cluj.

Boicot total împotriva Brantner: „Deșeurile sunt împrăștiate intenționat lângă pubele și pe domeniul public, de autori necunoscuți!”

O primă problemă cu care s-a confruntat Brantner a fost angajarea personalului, care ar fi trebuit să fie dintre foști angajați ai firmelor locale de salubritate. Pe surse, se spune că oamenii erau plătiți ca să stea acasă, ca să nu lucreze la Brantner.

La începutul lui decembrie 2022, la o lună după preluarea colectării deșeurilor în Târgu Mureș și celelalte 18 localități din Zona 2, reprezentanții Brantner se confruntau cu un veritabil război împotriva firmei lor. Ei susțineau că „angajații Brantner au identificat mașini din care se aruncă intenționat cantități mari de deșeuri, în anumite locuri din oraș”, iar în multe cartiere din oraș erau vandalizate sistematic containerele de gunoi, iar gunoaiele erau împrăștiate.

„Ne lovim de numeroase situații în care deșeurile sunt împrăștiate intenționat lângă pubele și pe domeniul public, de autori necunoscuți. De asemenea, sunt distruse sau furate aceste pubele. Fiindcă se întâmplă zilnic astfel de acte de vandalism, am solicitat în scris sprijinul autorităților locale”, declara directorul de comunicare al Brantner Veres, Lucian Sălcudean.

Practic, se repeta dezastrul din primăva lui 2021. 

Criza gunoaielor din Mureș, la final. Asocierea Polaris-Urban, noul operator de salubritate al Județului Mureș

Asocierea Polaris M. Holding-Urban Grup Environment a semnat cu ADI Ecolect contractul de colectare a deșeurilor pentru zona 2 Mureș. 

După inspecția minuțioasă a ADI Ecolect, Ordinul de începere a prestării Serviciului de Salubrizare Zona 2 Târgu Mureș a fost emis pe 3 iulie. 

Polaris M Holding și Urban Grup Environment au o tradiție de peste 30 de ani în colectarea și gestionarea deșeurilor, atât pe piața din România cât și în Europa. Îmbunătățirea continuă a serviciilor, gradul ridicat de competență profesională al angajaților noștri, devotamentul pentru satisfacerea celor mai exigențe nevoi ale cetățenilor sunt principii de bază pe care se axează Asocierea.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.