Cozile la benzinării: Putin ne invadează fără război, noi suntem aliații lui

Cozile la benzinării: Putin ne invadează fără război, noi suntem aliații lui

martie 9, 2022 1

Informațiile false, distribuite generos de VIP-uri aflate pe orbita Moscovei și ”înghițite” masiv de naivi/idioți&pioni utili, au ucis milioane de oameni nevinovați în vremea COVID (și încă nu e gata!).

Minciunile despre vaccinuri și ura față de medici/știință/medicamente au fost arme letale în pandemie.

Autorii răului nu erau străini, nici angajați ai Kremlinului, ci oameni de lângă noi care, cu sau fără voia lor, au făcut mult rău în jur și i-au netezit calea lui Vladimir Putin către invadarea Ucrainei.

”Țarul” a simțit că efectele războiului hibrid declanșat în urmă cu mulți ani sunt suficient de mari în favoarea lui, încât să treacă la atac (nu a. fost singurul argument, dar unul important pentru el).

Războiul distruge de două săptămâni lumea: Ucraina, Europa, chiar și pe Rusia (mai ales), nimeni nu are de câștigat din această nebunie, nici măcar agresorul.

Dar dacă tot nu poate da înapoi victorios, după ce s-a aventurat într-o acțiune de terorism de stat în Ucraina, atunci Putin are nevoie să folosească nebunia asta pentru a provoca daune cât mai mari Occidentului.

Pentru Vladimir Putin, adâncirea crizei economice și extinderea ei peste Europa și chiar SUA este o lovitură dată lumii libere, care, cinste ei, s-a unit fantastic împotriva agresorului de la Kremlin.

Dar cum poate Putin să pedepsească economic Occidentul? Prin război psihologic.

Disperat că s-ar aventura din Ucraina ar putea să iasă prost pentru el, Vladimir Putin a început să bage muniție în lansatoarele de zvonuri, care, ca și în multe alte cazuri (de la victoria lui Trump în 2016 până la manipulările din pandemie) au avut efect, culmea, cu ajutorul rețelelor de socializare inventate de americani și aflate pe toate telefoanele occidentalilor!

Și atunci, ca și acum, Kremlinul se folosește foarte eficace de ele, dar, atenție, nu în Ucraina, ci în restul Europei, inclusiv în România.

Cum? Propagând panică printre oameni, prin zvonuri, falsuri, manipulări, exagerări.

Cozile de la benzinării sunt cel mai recent exemplu.

Zvonurile despre scumpiri sunt niște bombe mai puternice chiar decât cele aruncate de Putin în Ucraina.

Așa poți distruge mai ușor o țară, destabilizând-o și aruncând-o în haos, chiar cu ajutorul propriilor cetățeni.

Nu e nevoie s-o ataci cu rachete și tancuri sau avioane.

E suficient să arunci pe internet baliverne menite să sperie lumea, chiar dacă ele nu au nicio bază reală (vezi aberațiile cu vaccinurile care ascund cip-uri sau ar da impotență – între timp, știm sigur că tocmai COVID e cel care dă afecțiuni organice persistente).

După care, panicați, unii se vor repezi să ia și ei cu asalt ceva, nu Ucraina, ci benzinării, magazine, depozite și, Doamne-ferește!, case private.

Emoțional, poți înțelege: omul nevoiaș știe că, dacă face plinul la 7 lei benzina, în loc de 10 lei litrul, economisește vreo 150 de lei.

Dar, presupunând că scumpirile se vor produce (deși nu e așa, deocamdată cel puțin), ce nu vor oamenii să înțeleagă e că economia asta aparentă ”pompează” puternic în inflația ulterioară, care:

1 –  îi va înghiți puterea de cumpărare per ansamblul bugetului său de familie;

2va spori penuria de toate și peste tot, adâncind crizele și așa greu de suportat.

Mai grav, dacă am da toți buluc să facem cumpărături de criză, ce-ar ieși? Balamuc, frustrare, tensiuni sociale posibil majore, criză și mai mare decât cea provocată de scumpiri.

Gândiți-vă că, așa cum circulă zvonurile despre scumpirea benzinei, încep să explodeze cele cu criza alimentară. Ce vom face? Ne vom rupe hainele de pe noi, ne vom lua la bătaie și vom sparge magazinele pentru o pungă de orez în plus?

Și-atunci, ce vom fi rezolvat cu asta? Dacă toți vom fugi să cumpărăm ce nu există oricum pentru toți, ce se va alege de lumea noastră, de pacea internă (încă e), de lege și ordine, de viitor?

E la fel ca la balamucul din pandemie sau ca zilele trecute cu nebunia pe bază de pastile de iod.

M-am uitat la popoare care chiar nu au (slavă Domnului că nu suntem așa!), unde nu vezi această disperare ca la noi, deși oamenii sunt prăbușiți în nevoi.

M-am uitat mai ales la sărmanii vecini ucraineni, care ar putea și ei să facă la fel ca la noi, dar așa e că n-ați văzut pe nicăieri vreo știre cu ucraineni care s-au luat la bătaie pentru mâncare, apă, medicamente, deși sunt la un prag de moarte? (În orașul Mariopol, 400.000 de oameni stau fără apă, pâine și curent, pot muri în masă).

Nu vreau să bat obrazul nimănui. Repet, omenește e de înțeles nevoia fiecăruia, teama, disperarea, sărăcia. Dar, oameni buni, nu ajută la nimic, dimpotrivă, agravează viitorul tuturor!

Nu lăsați panica să vă dirijeze viața! Fiți cumpătați! Economisiți din ce aveți, nu risipiți nimic, gaz, curent sau mâncare, schimbați-vă obiceiul de a trăi, din respect pentru cei care chiar nu au de niciunele, dar și ca profilaxie pentru o viitoare criză economică.

Nu sunt vremuri pentru dat în stambă, pentru lăcomie, lux și aruncat mâncare la gunoi (asta din urmă e cea mai mare crimă, în zilele noastre!).

Nu cumpărați de-a valma, de plăcere sau de frică, pentru a fi ”la adăpost”.

Dacă prin absurd ne apucăm să strângem toți de toate, pentru buncăre sau planuri de viață în criză, garantat ne distrugem singuri pe Terra, nu e nevoie de niciun război, de nicio molimă!

Vladimir Putin ar avea un oraș subteran prin estul Rusiei pregătit pentru Apocalipsă, în cazul în care Pământul se va face praf prin război nuclear. Cică 6 luni pot trăi acolo, el și niscaiva mii de aleși pe sprânceană, fără să scoată capul la suprafață, până trece dezastrul.

Dar după 6 luni, presupunând că vor trăi acolo sub pământ și vor putea ieși din văgăuna post-atomică, oare ce viață vor mai avea ei pe o planetă scrum, fără pic de viață?

Vă rog din suflet: când mai auziți de scumpiri la orice, nu mai dați buzna să cumpărați! E rău pentru toată lumea, ne împingem singuri spre marginea prăpastiei, ne punem pe tava lui Putin fără ca el să arunce vreo bombă aici.

Pe moment, poate vă faceți un bine economisind 150 de lei la benzină, dar acest ”bine” ne va face tuturor răul viitor și mai mare.

Spun același lucru, de ani buni, despre măririle de pensii pe datorie, făcute de toate guvernările, care au cumpărat multe voturi, dar nu au adus mai mulți bani pensionarilor în buzunare, ci doar pe hârtie.

În buzunare, pensionarii care s-au bucurat la majorări pe care economia țării nu le putea suporta real, au fost tot mai săraci.

Asta tocmai din cauză că puțini au înțeles că atunci când ”ți se dă”, de fapt, ți se ia și mai mult, puțin mai târziu.

La fel e și cu goana după cumpărături ”de criză”. Nu dați buzna la pompă sau la magazine, căci săpați masiv groapa economiei naționale.

De câte lecții mai avem nevoie ca să înțelegem că fuga după cumpărături de criză nu ajută pe nimeni?

Am văzut zilele trecute cozi la ghișeele de schimb valutar. Și? N-a dispărut valuta, e acolo la locul ei.

Cozile la pașapoarte la fel (în afară de cei care chiar aveau nevoie de el cu adevărat). La fel cu toate cozile fricii.

Cu cât vor apărea mai des cu atât ne vor distruge mai mult. Mai devreme sau mai târziu, acest spectacol al panicii create cu telefonul mobil se va termina foarte prost pentru toți. Inclusiv pentru cei care ”adună”.

 

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.