Cretinul de la Vatican

decembrie 16, 2008 0

Isi spune Papa Benedict al XVI-lea, e neamt de origine si a cerut convertirea evreilor la crestinism. Acum, „desteptul” da o alta duma: cica Biserica Catolica condamna inseminarea artificiala, „substituie actul conjugal, singurul în măsură să asigure procreerea”.  Si popii aia de-i pipaie pe copiii din cor si se procreeaza in fund, oare ce substituie?
Poate tineti minte scandalul de pe la sfarsitul anilor ’90 cand mai multe figuri din randul popoilor catolici cu functii importante au recunoscut ca s-au dat la fund cand venea vorba de ingerasi. A fost totul acoperit imediat. Nu vad cum un Papa ia o masura impotriva vietii, cand religia crestina lauda viata. E o tampenie. „Dumnezeu nu a lasat asa…”, poate zice un habotnic. „Copilul trebvuie facut in pat, nu in eprubeta”, poate continua acel habotnic. Buuun…. Papa insusi ia medicamente cu pumnul. Dupa cum si predecesorul sau se trata pentru o gramada de boli. Din cate imi amintesc, pastilele nu au fost lasate de Dumenzeu sa creasca alaturi de rosii si castraveti  prin gradina credinciosilor, dar au fost inventate la fel ca si metodele deinseminare artificiala. Insa de ce doar ultimele trebuie hulite, nu stiu… Pentru ca pe baza aceluiasi rationament, Papa ar trebui sa condamne spitalele si doctorii pentru ca susbstituie vointa lui Dumnezeu de a-i lua pe unii din semenii nostri in Ceruri.
Dar faptul ca Papa  Benedict e un cretin, nu mai mira pe nimeni. E un fel de George W Bush al Bisericii. A tinut el mortis sa puna blestem pe femeile care folosesc pilule contraceptive, dar si pe farmacistii care vand pilula de a doua zi. Dupa cum, nici barbatii care folosesc prezervative nu cred ca au scapat de afuriseala. Asta a fost mereu o mirare pt mine: o institutie condusa aproape in intregime de barbati celibatari crede ca stie ce e mai bine pentru femei. Deci, pe de o parte, nu este de acord cu masurile anticonceptionale, dar pe de alta nici cu cele care pot aduce pe lume copii. Niste cretini. Si cand te gandesti ca mai sunt femei care ii si asculta… As putea pune pariu ca daca o mai duce mult asa, mister Benedict va reusi sa ii indeparteze de Biserica pe foarte multi din cei care au fost atrasi de Ioan Paul al II-lea.
CRETÍN, -Ă, cretini, -e, adj., s.m. şi f. (Persoană) care suferă de cretinism; imbecil, idiot. ♦ (Om) stupid, absurd. – Din fr. crétin.
CRETÍN ~i m. 1) Om bolnav de cretinism. 2) fig. Persoană lipsită de inteligenţă; nătărău; nătâng; neghiob; nerod; tâmp; tont; năuc; prost. /<fr. crétin

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.