Cristian Pantazi: ”Vlad Voiculescu a demonstrat cu vârf și îndesat de ce l-a remaniat Florin Cîțu”

Cristian Pantazi: ”Vlad Voiculescu a demonstrat cu vârf și îndesat de ce l-a remaniat Florin Cîțu”

aprilie 21, 2021 0

Vlad Voiculescu a demonstrat cu vârf și îndesat în ultimele zile de ce l-a remaniat Florin Cîțu.

Acuzațiile nedovedite legate de ascunderea numărului de decese covid, jocul cu documentele și, în general, o continuă pledoarie pentru excepționalitatea propriei persoane l-au decredibilizat.

Mai mult, prestația lui riscă să submineze încrederea în instituțiile statului, critică în pandemie. Premierul a câștigat prima bătălie politică mare, dar acum i se deschid alte fronturi.

Peste toate, realitatea dură, cu recorduri ale deceselor Covid și o campanie de vaccinare cu poticneli. Iar România nu are ministru al Sănătății de o săptămână.

O scurtă paranteză: există zvonuri că Voiculescu ar putea fi numit consilier onorific al viitorului ministru al Sănătății, asta după ce el însuși a declarat la Europa FM că ar putea fi nominalizat din nou ca ministru.

Ambele scenarii ar reprezenta o sfidare politică și un gest de imaturitate politică din partea USR PLUS. Guvernul nu e nici creșă, nici escape room pentru puberi politici.

În treacăt fie spus, trebuie să remarcăm că majoritatea temelor ridicate de Vlad Voiculescu sunt legitime: eșecul testării, vaccinarea peste rând a specialilor din armată și serviciile secrete, problemele din campania de vaccinare.

Dar modul în care le-a pus în discuție a fost complet greșit, le-a dus în derizoriu practic, făcându-le greu de repus pe tapet în viitorul apropiat.

Sursa: Cristian Pantazi/G4media.ro

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.