Cu 50.000 de morți pe lună, cine va mai plăti pensiile și salariile?

Cu 50.000 de morți pe lună, cine va mai plăti pensiile și salariile?

decembrie 11, 2021 0

În timp ce noul guvern PSD-PNL-UDMR o ”moșmondește” ba cu certificatul verde, ba cu testele de salivă sau cu clasica relaxare dinainte de boala ce vine năprasnic, Europa trăiește sub presiunea exploziei de cazuri COVID și al apariției variantei Omicron.

Bill Gates crede că anul viitor va fi depășită ”faza acută” a pandemiei, dar până atunci coronavirusul cu toate fețele sale perfide lovește la greu, inclusiv în țările cu o populație vaccinată rezonabil.

Dar ”rezonabil” nu mai e un cuvânt potrivit. Vaccinarea ori e aproape completă (peste 90% din populație), ori nu ajută decât la stăvilirea deceselor și a internărilor la Terapie Intensivă, fără a crea însă un zid de protecție suficient de mare care să ne permită revenirea la viața normală.

Slaba vaccinare din Germania (65%) se simte deja. Peste 50.000 de cazuri noi pe zi și 500 de morți, în medie. Oricum, față de România, e bine cu ”doar” 500 de morți COVID zilnic, căci populația Germaniei sare de 83 de milioane de locuitori.
Dacă Germania ar fi avut mortalitatea României, numărul deceselor COVID ar fi trebuit să fie mult peste 2.500/zi, deci 500 e relativ ok.
Diferența față de tragedia României o face vaccinarea. Germania, deși nu stă bine nici ea, are oricum număr peste dublu de persoane vaccinate față de RO, de aici și numărul de morți mult mai mic decât la noi.
În Spania, unde peste 80% din populație e vaccinată complet și 90% cu cel puțin o doză la populația peste 12 ani, ultima raportare arată 17.000 de noi cazuri pe zi și ”numai” 60 de morți, la o populație de aproape 50 de milioane.
În România, doar ieri au murit peste 100 de oameni din cauza COVID.
Spre deosebire de restul lumii civilizate, România și țările din fosta URSS au ales calea imunizării prin boală/moarte, nu prin vaccinare.
Oficial, au murit numai din cauza COVID peste 50.000 de români, dar eu sunt absolut convins că decesele provocate de pandemie (unde intră și cei care au murit din cauza altor boli care nu au mai putut fi tratate ok din cauza blocării spitalelor cu infectați COVID) sunt cu mult mai numeroase.
Numai în luna octombrie, totalul deceselor din România a fost spre 50.000 – mai mult decât dublu față de mortalitatea ”normală” din anii dinaintea pandemiei pentru o lună! Deci, grosso-modo, România s-a împuținat sensibil, într-o singură lună!
E demonstrat științific: cu cât există mai multe persoane vaccinate, cu atât virusul slăbește, circulă tot mai greu, nu dezvoltă tulpini periculoase și acolo unde totuși ”se lipește” dă prea puțin forme grave.
Însă acum mi-e foarte clar că, în România, nu se va schimba nimic. Vor continua să existe foarte mulți adepți ai teoriilor conspirației (spre bucuria celor care vor refacerea fostei URSS) și asta va ucide în masă semeni de-ai noștri, la următoarele valuri COVID.
Să-ți moară peste 100 de români pe zi doar din cauza COVID, la nici 1.000 de persoane infectate, asta spune totul despre ce va fi la 20.000 de infectați pe zi.
44.595 de morți pe lună (statistica oficială pe luna octombrie, date oferite de INS) înseamnă, prin extrapolarea la parametri tragediei noastre naționale, vreo 500.000 de morți pe an, deci un milion de români mai puțin, la doi ani.
Dacă menținem ritmul acesta de scădere a populației, la care adăugăm natalitatea prăbușită și emigrarea masivă din motive politico-economice, oare care va mai fi populația României pe termen scurt? Ne înjumătățim rapid!
Vor fi suficienți cei rămași în viață pentru a plăti pensiile și salariile la stat? De unde vom aduce plătitori de taxe și impozite, într-o țară care se golește pe sine din interior și care abia de aici încolo va avea de suportat efectul ”baby-boom”, al ”decrețeilor” care încep să iasă la pensie?
Scenariul noului film de groază se scrie chiar acum, de Sărbători, după același calapod ca înainte de valul abia încheiat: relaxare, făcut pe placul celor care nu cred în nimic (boală, vaccin, măsuri), ignoranță și apoi numărat morții.
Dar nu avem altă soluție. Nimeni nu poate schimba asta. Niciun guvern, oricât de tare ar fi el. Doar o dictatură, ceea ce azi nu mai e posibil, cel puțin până la pragul în care, din cauza siluirii democrației, dictatura se va naște de la sine.
Până atunci, rămânem ce-am fost și mai mult decât atât: o țară divizată pe toate planurile, inclusiv al felului în care alegem să ne diminuăm singuri populația vorbitoare de limbă română…
Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.