…culmea ironiilor – UDMR-ul salveaza PD-L-ul?

decembrie 11, 2008 0

…ce-ar fi daca, pe motive de UDMR, cade intelegerea dintre PD-L si PSD? N-ar fi nimic: mortul de la groapa nu se mai intoarce. Indiferent ce fel de guvern ne va aduce Anul Nou, am intrat intr-o noua si glorioasa epoca de cartelizare pe fata a politicii romanesti. Confruntat cu fenomenul „rotatiei cadrelor”, electoratul va urca pe noi culmi ale lehamiselii. Participari la vot de 40% ne vor aparea drept mostre de angajament civic.
Vine vremea extremistilor si a independentilor.
V-ati intrebat, totusi, de unde incapatanarea asta – atat a PD-L cat si a PSD – pentru o miza in aparenta atat de mica, precum UDMR? Adica sa te-mpiedici ca „tziganul la mal” din prea multa grija sau ura fata de UDMR, dupa ce ai guvernat alaturi de el in orice combinatie posibila? Dupa ce ai inghiti ditamai rahatul aburind si te-ai lins pe bot facu scandal daca gasesti un fir de par lipit pe fundul galetii?
Explicatia e, cred, una singura: „fara UDMR, PNL nu poate depune motiuni de cenzura!” Ori, fara motiuni de cenzura, total marginalizat pe scena parlamentara, PNL-ul (cel putin asta, in varianta Tariceanu) nu mai poate capitaliza pe seama tradarii PDL. Or, PSD are tot interesul sa-si mentina in viata un viitor aliat la guvernare, dupa ce mariajul cu PDL va lua sfarsit. Ca in orice cartelizare care se respecta, trebuie sa-ti pregatesti din vreme si dusmanii. Politicianul gospodar isi face iarna adversar pentru alegerile din vara!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.