Cum a pus Marea Britanie pandemia sub control. Parcurile și plajele, luate cu asalt de oameni fără mască

Cum a pus Marea Britanie pandemia sub control. Parcurile și plajele, luate cu asalt de oameni fără mască

martie 31, 2021 0

Zilele trecute, Marea Britanie a înregistrat prima zi fără decese din cauza COVID. Era rezultatul unui plan foarte bine pus la punct, cu etape și măsuri foarte clare, respectate și nu aruncate la gunoi ca în România protestelor nesăbuite. Evident că au fost și excepții, dar în niciun caz nu au existat acțiuni iresponsabile și acei ”viruși” care, în România, incită populația să facă exact pe dos, provocând daune și mai mari sănătății publice, medicilor, țării. Redăm în continuare etapele anti-pandemie așa cum au fost comunicate ele public de autoritățile din Regatul Unit.

Pasul 1 – 8 și 29 martie Modificări la 8 martie

Educaţie

La Pasul 1, prioritatea noastră este să ne asigurăm că toți copiii și studenții se întorc în siguranță la educația față în față în școli și colegii începând cu 8 martie. Îngrijirea copiilor și activitățile supravegheate ale copiilor se pot relua, de asemenea, acolo unde este necesar, pentru a permite părinților să lucreze sau să se angajeze în activități similare. Introducem teste rapide de două ori pe săptămână pentru elevii din gimnaziu și facultate – pe lângă testele regulate pentru toți profesorii – pentru a reduce șansele răspândirii virusului în școli. Studenții din învățământul superior din universitățile engleze la cursuri practice se pot întoarce și de la 8 martie.

Contact social

Imagini de pe plaja din Brighton

Oamenilor li se va permite să plece de acasă pentru recreere și să facă exerciții în aer liber cu gospodăria sau balonul de sprijin, dacă sunt eligibili pentru unul sau cu o persoană din afara gospodăriei lor. Locuitorilor de îngrijire la domiciliu li se va permite și un vizitator obișnuit.

Modificări la 29 martie

Contact social

Dovezile arată că este mai sigur ca oamenii să se întâlnească în aer liber, mai degrabă decât în ​​interior. Iată de ce, din 29 martie, când majoritatea școlilor încep să se despartă de sărbătorile de Paște, vor fi permise și adunări în aer liber (inclusiv în grădini private) a 6 persoane (regula 6) sau a 2 gospodării, facilitând prietenii și familiile să se întâlnească afară.

Afaceri și activități

Facilitățile sportive în aer liber, precum terenurile de tenis și baschet și piscinele în aer liber, vor fi, de asemenea, permise să se redeschidă, iar oamenii vor putea participa la sporturi în aer liber organizate formal.

Voiaj

Regula „rămâne acasă” se va încheia pe 29 martie, dar vor exista multe restricții. Oamenii ar trebui să continue să lucreze de acasă acolo unde pot și să minimizeze numărul de călătorii pe care le fac acolo unde este posibil, evitând călătoriile în cele mai aglomerate momente și rute. Călătoriile în străinătate vor continua să fie interzise, ​​altele decât pentru un număr mic de motive permise. Sărbătorile în străinătate nu vor fi permise, dat fiind că va rămâne important să gestionăm riscul variantelor importate și să protejăm programul de vaccinare. Guvernul a lansat un nou grup de lucru pentru a revizui călătoriile globale, care va raporta pe 12 aprilie.

Pasul 2 – nu înainte de 12 aprilie

Afaceri și activități

Pasul 2, care nu va fi mai devreme de 12 aprilie, va avea loc deschiderea comerțului cu amănuntul neesențial; spații de îngrijire personală, cum ar fi coafori și saloane de unghii; și clădiri publice, inclusiv biblioteci și centre comunitare.

Facilitățile de agrement interioare, cum ar fi sălile de gimnastică, se vor redeschide, de asemenea (dar numai pentru a fi folosite de oameni pe cont propriu sau în grupuri casnice); la fel ca și cele mai multe atracții și setări în aer liber, inclusiv locuri de ospitalitate în aer liber, grădini zoologice, parcuri tematice și cinematografe auto.

Cazarea autonomă, cum ar fi campingurile și locurile de vacanță, unde facilitățile interioare nu sunt împărțite cu alte gospodării, se pot redeschide, de asemenea. Locurile de ospitalitate vor avea permisiunea de a deservi oamenii în aer liber la Pasul 2 și nu va fi nevoie ca clienții să comande o masă substanțială cu băuturi alcoolice și fără stingere, deși clienții trebuie să comande, să mănânce și să bea în timp ce stau („serviciu la masă”). În toate aceste setări se vor aplica reguli mai largi de contact social pentru a preveni amestecarea interioară între diferite gospodării.

Evenimente

În timp ce înmormântările pot continua cu până la 30 de jelitori, numărul persoanelor care pot participa la nunți, recepții și evenimente comemorative, cum ar fi trezirile, va crește la 15.

Pasul 3 – nu înainte de 17 mai

Contact social

Ca parte a pasului 3, nu mai devreme de 17 mai, guvernul va căuta să continue reducerea limitelor de a vedea prietenii și familia ori de câte ori este posibil, permițând oamenilor să decidă asupra nivelului adecvat de risc pentru circumstanțele lor. Aceasta înseamnă că majoritatea restricțiilor legale privind întâlnirea cu alții în aer liber vor fi ridicate – deși adunările de peste 30 de persoane vor rămâne ilegale.

În interior, se va aplica regula pentru 6 sau 2 gospodării – vom ține sub control dacă este sigur să creștem acest lucru. Cât mai curând posibil și până cel târziu la Pasul 3, vom actualiza și sfaturile privind distanțarea socială între prieteni și familie, inclusiv îmbrățișarea. Dar până în acest moment, oamenii ar trebui să păstreze în continuare distanța față de oricine care nu se află în gospodăria lor sau să sprijine balonul.

Avatar
Andreea Guțiu
Andreea Gutiu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.