Cum l-a dat sexul de gol pe Sorin Oprescu + Update

mai 21, 2008 0

Mai jos, un fragment din interviul cu Sorin Oprescu publicat de Academia Catavencu aici. Un interviu care abunda in organe sexuale plasate strategic in conversatie. Subiectul intrebarilor colegului Istodor: falsificarea dosarului de profesor universitar, despre care am scris aici in Cotidianul. Dupa fragment, concluziile. Pentru ca, se pare, de la prea mult sex in vorbire, Sorin Oprescu s-a dat de gol, ejaculand un adevar pe care vroia sa il ascunda:
Rep.: Sinteti o lichea.
S.O.: Nu, nu sint. Si i-am urit intotdeauna. Caci erau la lichele… Nu, nu sint.
Rep.: De ce v-ati falsificat dosarul de profesor? Ce va trebuia?
S.O.: Sa discutam pe bune. In nici un dosar, in nici un dosar depus la autoritati, afara de ala al meu, nu erau alea.
Rep.:
Alea, ce?
S.O.: Alea… xeroxurile alea timpite de care vorbesti. Greseala mea a fost ca am avut incredere in oameni. Am pus un servitor: fa-mi si mie dosarul. El mi-a facut dosarul. Eu mi-am facut autoevaluarea. In toate patru dosarele. Da? In toate patru. Semnate de mine, cu minuta mea. Si eu am punctat la autoevaluarea mea, asa se facea in 2000, am pus asterisc si am scris: lucrarea cutare, cutare, pizda ma-sii… atentie, nu am decit adeverinta de publicare.

Rep.: Dar ce va trebuia profesor?
S.O.: Pai, de ce sa nu-mi trebuiasca sa fiu profesor? Eu mi-am delegat functia mea, nimeni nu stie asta, ce sa fac… Sa strig cu trompeta: bai, sinteti niste cacati? La o parte, vin eu. Ii spun lui laba ala de ziarist. Coane, in momentul ala aveam 11 carti scrise. Nu-mi mai trebuia nimic.
Concluzii:
1. Oprescu recunoaste existenta acelor facaturi realizate din taieturi din reviste si articole, astfel incat dupa un xerox sa para ca a publicat in realitate. Spune ca au fost doar in dosarul lui, nu si in cel depus la minister si universitate… Nu il cred. Dar si asa, Oprescu recunoaste ca ele au fost facute.
2. Daca articolele ar fi existat, cum sustine el, de ce sa mai faca xeroxuri fictive?
3. Spune ca a marcat cu asterisc articolele care nu se regaseau de fapt in revistele specificate, mentionand ca are doar adeverinta de publicare… Buuun…. Deci in anul 2000 te bazezi pe o adeverinta de publicare pt ceva ce trebuia sa apara in anii ’80, mentionand exact numarul revistei, luna si anul…. Cu toate ca o scurta vizita la Biblioteca ar fi lamurit problema publicarii…. De ce? Iar apoi, in dosarul tau apar niste xeroxuri facute exact dupa articolele care nu au aparut niciodata… Come on…… Poooooliiceeeeeee!
4. Oprescu nu a priceput nici pana in ziua de azi (si nici colegii sai din Comisia de Etica a UMF), ca in 2000 exista o regula clara ce preciza ca trebuie sa ai cel putin un numar fix de articole publicate in reviste de varf. Nu carti, nu rezumate, nu postere. Asa ca gaselnita cu 11 carti scrise in 2000 e o tampenie. Oprescu nu a spus niciodata ca indeplinea aceasta norma, pentru ca bazele de date internationale in care ar fi aparut aceste articole nu pot fi falsificate. Sau, ca sa inteleaga si domnul Oprescu, este ca si cum la examenul pentru permis auto esti respins pentru ca esti chior, dar tu te aperi spunand ca auzi bine.
5. Oprescu a spus ca s-a folosit de un sclav atunci cand si-a facut dosarul. Intrebare: cine este sclavul, ce functie are el la Spitalul Universitar si cine a fost in comisiile de concurs atunci cand si el, la randul lui, a promovat in grad?
6. Limbajul. Chiar imi place partea asta pt ca in sfarsit Oprescu a iesit in public asa cum este in particular. Basescu e mic copil. Cititi intreg interviul din Catavencu. Cred ca si lui Vanghelie i-ar fi rusine sa vorbeasca asa…
7. Cand a candidat Vanghelie v-a fost frica de faptul ca o sa aveti un primar agramat? Cu Oprescu s-ar putea sa avem o mitraliera de puli, pizde si labe, incat la intrarea in primarie ar trebui pus un afis cu „interzis minorilor”.
8. Domnu’ Oprescu..am inteles ca v-am suparat si v-am stricat susta… citatul „Ii spun lui laba ala de ziarist” banuiesc ca se refera la persoana mea, din moment ce am fost singurul care a publicat subiectul… Acum, stiu ca am vorbit la ceas de seara, dar de ce vedeati numai laba in fata ochilor, chiar nu vreau sa-mi imaginez… Sper doar ca fotoliul pe care am stat la dvs in birou era curat. Dar cu limba romana si cu gramatica ce ati avut? Era prea greu sa pronuntati „labei aleia de ziarist”?
UPDATE: Inca o gogomanie marca Oprescu pare a se contura. Istodor a descoperit ca, dupa ce si-a falsificat dosarul, acum doctorul pare a incepe sa-si falsifice si amintirile, confiscand povestile unor colegi, cum a incercat sa confiste si lucrarile scrise de fosta sa nevasta. Pe scurt, in interviul cu pricina a povestit o intamplare cu un caine, petrecuta cu multi multi ani in urma in cadrul unui experiment medical. Numai ca, ghinion de nesansa (sic!), intamplarea face ca un medic in varsta, ce a asistat la experimentul cu pricina sa citeasca interviul lui Oprescu in Catavencu si sa-l denunte pe catindatul indipindent la nenea Istodor. „Eram de fata vreo 8 studenti si mai multi medici, din care imi amintesc doar de doctorii Tataru si Bogdan.Nu era de fata dl. profesor si nici un intern sau medic secundar, iar dr. Oprescu nici atat”, spune medicul Cristian Alexandrescu. Povestea cu amintirile furate, in intregime aici.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.