Cum ma ajuta Blaga sa cistig o gramada de fise

aprilie 8, 2008 34

Colegul Cristi Sutu, ambitios cum il stiu, tine neaparat sa piarda un pariu. Unul baban, din moment ce crede cu atita tarie ca Vasile Blaga va pierde alegerile pentru primaria Bucurestiului, iar miza lui (a pariului) urmeaza s-o stabileasca singur. Prin urmare, astept s-o faca rapid, nu de alta dar ma tem sa nu-i vina mintea la cap  🙂 si sa se razgindeasca. In speranta unui cistig fabulos pe care promit sa-l impart cu colegii de redactie, deci si cu Cristi, iata de ce cred eu ca Vasile Blaga are sansa no 1, as zice chiar fara emotii, de-a ajunge prim-bucuresteanul tarii:
1. Pentru ca are un singur posibil contracandidat care conteaza, Miron Mitrea (Prigoana a declarat deja in seara asta ca n-o face, nici macar la vreo  primarie de sector, si ca se pregateste pentru Parlament), dar care nu e cu nimic mai breaz decit Blaga daca vorbim de acuzatii de coruptie, de cit e de bucurestean, de trecut politic, de experienta in administratie, de fatza de primar.
2. Pentru ca, in schimb, Blaga are de partea lui avantajul votului politic. Oricit ar fi scazut acesta ca pondere, tot e mai mult spre dreapta. Le reamintesc celor care cred  tuturor, inclusiv lui Cristi, ca acum nici cinci luni, la europarlamentare, au votat cu dreapta peste 50 la suta dintre bucuresteni, peste 40 fiind pentru partidului lui Blaga. Chiar daca la locale se voteaza putin diferit, aceste procente ramin relevante pentru orice tip de scrutin.
4. 3. Pentru ca “greaua mostenire” Videanu-Bordura va fi contracarata, la nivel de imagine, de mostenirea vie si zglobie a celuilalt PD-L-ist, Liviu Negoita, cu care Blaga va defila in campanie. 
Mai sint si altele dar nu vreau sa-l conving de tot pe Cristi si sa pierd bunatate de fise.
Nimic din ce-am scris aici nu poate fi considerat, pentru ca nu este si nici nu va fi, drept un gir, sprijin, sau indemn de sprijin pentru candidatul Vasile Blaga. In ce ma priveste, ca jurnalist, voi ramine detasat politic de toti candidatii, desi nu indiferent fata de ceea ce se va intimpla in campanie.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.