Cum s-a bagat Emil in seama ca sa-l apere pe Ilici. Iar Mungiu intra in top.

septembrie 10, 2008 0

 Azi a avut loc lansarea manualului de istorie despre cum a stat treaba cu regimul comunist din Romania. Detaliile despre lansarea oficiala sunt aici.  Insa, la evenimentul respectiv au aparut doua personaje surpriza, care nu erau pe lista de invitati : Cristian Adomnitei si Emil Constantinescu. Daca primul si-a facut totusi prezenta anuntata inainte de debutul ceremniei, pregatindu-i-se si un scaun in acest scop, fostul presedinte parca i-a luat prin surprindere pe organizatori. Asa incat si-a tras singur un scaun langa prezidiu. Va mai amintiti cum se plangea Constantinescu de faptul ca l-a invins Securitatea? Ma asteptam ca ajuns la lansarea acestui manual sa aiba o pozitie mai rectilinie in legatura cu subiectul. In schimb, s-a referit la editorialul scris de mine in Cotidianul, unde subliniam cateva lipsuri din acest manual, importante din punctul meu de vedere. Printre ele si faptul ca la lectia despre mineriade, elevul invata de la Ion Iliescu faptul ca din mineriade romanii au invatat sa construiasca statul de drept.Fara ca un alt citat sa il contrazica. (dar cititi mai bine editorialul pt detalii suplimentare). Si trageam astfel concluzia, ca evitand absolut toate probleme sensibile ale istoriei contemporane, legate insa foarte strans de istoria comunismului (care pt unii se termina in 1990), manualul este mai degraba o carte pentru prostanaci (exact ca in seriile „For dummies” sau „Idiot’s Guide to”, unde vezi cateva lucruri principale, fara a-ti bate capul cu nici un fel de nuante).
Asa ca domnul Constantinescu s-a marginit la a sublinia faptul ca desi unii cred ca manualul respectiv este o carte pentru prostanaci, nu e nimic in neregula, deoarece sunt multi prostanaci in tara si au si ei nevoie sa citeasca ceva pe intelesul lor.Frumoasa pilda, nu-i asa? De geolog…. din putzul gandirii… Adica ce aucontat cateva ciomage pe spinarea unor studenti? las’ sa nu auda si prostanacii, ca poate nu-i mai voteaza pe aia de le-au multumit minerilor dupa batalie.
In alta ordine de idei, avem un nou clasament: societatea civila se insereaza in top. Plus doua propuneri si doua eliminari din lipsa de voturi.  Eliminarea de maine, daca nu va primi voturi, e doamna Nina Iliescu… :)Elodia rezista insa in primele cinci. Mai in gluma, mai in serios, „jocul” nostru ia amploare.
M-am gandit si la un mod de a face clasamentul final. In functie de clasamentul fiecarei zile, fiecare candidata va primi 5,4,3,2,1 puncte. Restul regulamentului e aici.
Ieri, Mihaela Radulescu a ajuns sa fie postata de doua ori dintr-o gresala… simplu…

Locul 1

monicamacovei.jpg

Locul 2

mungiu.JPG

Locul 3

kovesi.jpg


Locul 4

elena_udrea_poze_haioase_ro1.jpg


Locul 5

ghinescu.jpg

Restul candidatelor

 

tatoiu_monica.jpg

camelia-voiculescu.jpg ninailiescu-128.jpg    saftoiu.JPG musca.jpg doinacornea.jpg

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.