Cum se comportă românii când pierd la cazinou și care este reacția corectă

Cum se comportă românii când pierd la cazinou și care este reacția corectă

iulie 19, 2023 0

Jocurile de noroc sunt o activitate populară în întreaga lume. În timp ce majoritatea oamenilor joacă în limita posibilităților lor financiare și nu sunt afectați când pierd, alții au tendința să reacționeze într-o manieră distructivă, fie că accesează cel mai bun casino online, fie că au conturi pe platforme care nu sunt atât de populare.

Psihologii specializați pe gambling au descoperit câteva tipare în care se încadrează românii în funcție de felul în care primesc seriile negative:

Jucătorul furios joacă la recuperare

Jucătorul furios este jucătorul care nu poate să accepte faptul că a pierdut banii, poate și din cauza faptului că a jucat sume pe care nu își permitea să le piardă. Încărcat la maxim cu energie negativă, el vede negru în fața ochilor și are un singur gând: să recupereze cât mai repede pierderile. Mărește miza fiecărei runde, în speranța că va declanșa o funcție specială sau că va prinde o rotire câștigătoare cu multiplicator mare. Dacă nu are noroc, joacă pe mize tot mai mari, până când pierde toți banii din cont.

Jucătorul dezamăgit spune că se lasă, dar nu se ține de cuvânt

Jucătorul dezamăgit nu își pierde controlul atunci când are o serie negativă, dar nici nu este indiferent după ce pierde banii din cont. Într-o primă fază, el își propune să ia o pauză de la gambling, considerând că jocurile de noroc sunt construite astfel încât el să piardă. Acest sentiment nu durează, însă, mult timp. După câteva zile, jucătorul uită de dezamăgire și începe din nou să joace, foarte probabil atras de o ofertă promoțională.

Imagine

Jucătorul „ghinionist” nu are șanse să progreseze

Jucătorul „ghinionist” este și el supărat că a pierdut, dar nu este nici furios, nici dezamăgit. Exponenții acestei tipologii sunt convinși că fac lucrurile așa cum trebuie, dar că au avut ghinion, iar ghinionul nu are cum să țină la nesfârșit. Astfel, bagă din nou bani și joacă fără să schimbe nimic. Din această cauză, sunt foarte rare cazurile în care un jucător cu o asemenea atitudine progresează în timp, mai ales dacă niște obține niște câștiguri episodice, care nu îl ajută deloc pe termen lung.

Acceptarea realității este reacția corectă

Jucătorul realist este cel care este conștient că jocurile de cazinou sunt jocuri de șansă. Ei acceptă încă din start că ar putea pierde banii cu care își alimentează contul, dar consideră că această pierdere este prețul firesc pentru distracția experimentată în cazinou. Astfel, eventualul eșec nu îi supără, ci îi provoacă să își perfecționeze stilul de joc astfel încât să se distreze cât mai mult posibil cu banii de care dispun. Acești jucători nu vânează jackpoturi, ci preferă să joace la sloturi care acordă câștiguri mai mici, dar mai dese.

O asemenea abordare a jocurilor de noroc este cea mai indicată. Din cauza avantajului matematic al casei, care face ca toți operatorii să fie pe profit, a pierde bani într-un cazinou este ceva absolut normal. Nu există niciun motiv să te superi. Pornind de la această lipsă a așteptărilor, cu atât mai mare este bucuria atunci când vine un câștig însemnat, dacă vine.

Sursa: Vox Publica

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.