CVnCoV – vaccinul viitorului care luptă cu COVID, dar și cu gripa și alte virusuri. Când apare antidotul universal

CVnCoV – vaccinul viitorului care luptă cu COVID, dar și cu gripa și alte virusuri. Când apare antidotul universal

martie 15, 2021 0

Companiile GlaxoSmithKline și CureVac au ajuns la un acord de 150 de milioane de euro (132 milioane de lire sterline) pentru a dezvolta o nouă generație de vaccinuri împotriva Covid-19 și a acelor tulpini noi ale coronaviruslui apărute în țările emergente în pandemie, potrivit The Guardian.

Cele două companii au declarat că intenționează să lucreze împreună pentru a dezvolta un produs nou, anul viitor, care ar putea aborda „mai multe variante emergente într-un singur vaccin”.

GSK, a doua cea mai mare firmă farmaceutică din Marea Britanie și cel mai mare producător de vaccinuri din lume, va sprijini, de asemenea, fabricarea a până la 100 de milioane de doze de vaccinului-candidat anti Covid-19 de primă generație, CVnCoV, în acest an.

CureVac lucrează deja cu Bayer din Germania pentru a accelera dezvoltarea și producția de până la 300 milioane de doze CVnCov în acest an.

Vaccinul, care spre deosebire de alte produse similare cu ARN-messenger poate fi păstrat la temperatura frigiderului, este testat pe mii de voluntari în studiile din stadiul târziu, iar rezultatele inițiale sunt așteptate în martie sau aprilie.

Noul proiect GSK / CureVac va dezvolta, de asemenea, vaccinuri ARN-mesager, de data aceasta concepute pentru a aborda mai multe variante ale virusului.

Procesul ARNm injectează material genetic în corp care conține instrucțiunile pentru a produce proteina spike a coronavirusului. Ca răspuns la aceste proteine, sistemul imunitar al organismului este activat, oferind protecție.

Companiile au declarat că creșterea variantelor emergente care sunt mai rezistente la vaccinurile actuale administrate, cum ar fi varianta identificată pentru prima dată în Africa de Sud, au determinat oamenii de știință să „accelereze eforturile” pentru a dezvolta noi vaccinuri.

Vin vaccinurile universale!

Emma Walmsley

„Cursa se desfășoară pentru o varietate de tehnologii diferite pentru a proteja cât mai mulți oameni din întreaga lume”, a declarat Emma Walmsley, directorul executiv al GSK.

Scopul este ca următoarea generație de noi vaccinuri să fie folosite fie pentru a proteja persoanele care nu au fost vaccinate, fie pentru a servi ca rapel „în cazul în care imunitatea Covid-19 obținută dintr-o vaccinare inițială se reduce în timp”.

Adam Barker, analist de asistență medicală la Shore Capital, a declarat:

„Încearcă să dezvolte vaccinuri universale, adică vaccinuri care vizează multiple virusuri respiratorii / coronavirusuri. Aceasta ar fi o contribuție importantă pentru lume. Lumea a încercat de mulți ani să primească vaccinuri universale împotriva gripei, dar din punct de vedere tehnic sunt greu de dezvoltat. Deci, aceasta este o strategie cu risc ridicat, dar și cu recompense ridicate.”

Strategia este o încercare a GSK de a reveni în joc după eșecuri majore la un vaccin Covid-19 pe care îl dezvolta împreună cu partenerul său francez Sanofi.

Cei doi parteneri au declarat la începutul anului că vaccinul lor va fi amânat până la sfârșitul acestui an, după ce nu a reușit să producă un răspuns imun suficient de puternic la persoanele în vârstă.

GSK furnizează un adjuvant, un potențiator suplimentar adăugat unui vaccin pentru a crea o imunitate mai puternică și mai durabilă.

Englezii au cumpărat 10% din compania germană

Franz-Werner Haas

GSK, care a achiziționat o participație de aproape 10% la compania germană CureVac, anul trecut, va avea drepturile exclusive de a dezvolta, fabrica și comercializa noul vaccin în toate țările, cu excepția Germaniei, Austriei și Elveției.

Compania va efectua o plată inițială inițială de 75 milioane de EUR și o plată suplimentară de 75 milioane EUR „condiționată de realizarea unor etape specifice”.

„Cu ajutorul expertizei dovedite a vaccinului GSK, ne echipăm pentru a face față provocărilor de sănătate viitoare cu vaccinuri noi”, a spus Franz-Werner Haas, director executiv la CureVac.

Parteneriatul CureVac a fost anunțat, deoarece GSK a dezvăluit o scădere a cifrei de afaceri de 1% în cele trei luni de final de an trecut și a prezis o scădere mai mare decât se aștepta în profiturile din 2021.

Acțiunile GSK au scăzut cu 5% la știri. GSK a beneficiat totuși de o cerere puternică de analgezice în timpul pandemiei, dar afacerea sa cu vaccinuri a fost afectată.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.