”Dacă îți place falafelul, nu înseamnă că Europa trebuie să importe tot Orientul”

”Dacă îți place falafelul, nu înseamnă că Europa trebuie să importe tot Orientul”

octombrie 28, 2021 1

Adevarat, globalismul este ucis de covid pentru ca merita ucis.

Cum poti crede ca desfiintand toate granitele poti avea numai beneficii? Serios, cat de dement sa fii sa crezi ca zidurile, gardurile si granitele si-au pierdut brusc ratiunea de a fi? Numai pentru ca un vorbete a scris o carte?

Globalismul, asa cum este el astazi inseamna trei amenintari mortale pentru omenire.

1. Amenintarea terorista. Daca cuiva ii place falafelul nu e necesar sa importi tot orientul. Nu cred ca europenii, oriunde ar fi ei, isi doresc sa fie injunghiati, decapitati, aruncati in aer, zdrobiti sau violati in schimbul unei portii de baba ganoush.
2. Amenintarea pandemiilor.
Era de asteptat ca mai devreme sau mai tarziu sa apara o pandemie. Sunt cel putin 40 de ani de cand se asteapta asta. SIDA, Marburg, zika, ciuma bubonica, ebola, West Nile, SARS, gripa aviara, pesta porcina si acum SARS-COV2. Ce va fi la anul? Dar peste 10 ani? Liberul schimb de marfuri, servicii, idei nu presupune neaparat si vanturarea a miliarde de oameni dintr-o parte in alta a planetei. Europa a importat ciuma bubonica si variolla din China si sifilisul din America. Ciuma a fost un eveniment „extinction level”. Chiar isi permite omul european inca un eveniment de natura aceasta? Pentru ca ce traim astazi este inceputul.
3. Amenintarea poluarii. Chiar e nevoie ca aproape orice lucru pe care il folosim sa vina de peste mari si tari? Chiar e nevoie sa te imprumuti tot timpul ca sa cumperi niste produse cu durata scazuta de viata si putin maintenable? Chiar avem nevoie de asta? Chiar e necesar ca produse strategice sa fie produse in alta parte, in conditiile in care toate acestea sunt rodul geniului european? (America de Nord este tot Europa).

Pana la urma omul are nevoie si de radacini, nu doar de aripi. Nu toti oamenii sunt compatibili, cu atat mai putin popoare si rase intregi. O apropiere prea mare intre oameni inseamna frictiune mai mare, iar asta inseamna de obicei razboi.

——————————–

Comentariu publicat pe VoxPublica.ro, la articolul Economia lumii, blocată. Criza aprovizionărilor arată că pandemia poate ucide și globalizarea”, de cititorul cu pseudonimul ”Dunn”

NOTĂ: Redacția nu își asumă punctul de vedere, dar nici nu-l respinge. El reflectă exclusiv opinia unui cetățean care are dreptul la propria percepție despre lume, fără a însemna însă că ea este și cea mai profundă. Totuși, unele puncte de vedere din comentariu care  pot fi considerate rasiste sau în cel mai bun caz conservatoare reprezintă un curent de opinie internațional, ce nu poate fi ignorat. Fidelă deschiderii sale către orice tip de opinie exprimată decent și fără jigniri sau derapaje, redacția VoxPublica.ro va găzdui în continuare astfel de opinii chiar dacă ele pot intra în conflict cu linia editorială a publicației.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “”Dacă îți place falafelul, nu înseamnă că Europa trebuie să importe tot Orientul”
 1. Avatar

  Dunn

  Nu stiu ce vreti sa spuneti cu „rasismul”. Nu inteleg foarte bine termenul, dar promit sa ma documentez serios.

  Eu daca as trai in Spania as fi totusi mai solidar cu mortii si ranitii din Barcelona (La Rambla, Paseig Maritim, Avinguda Diagonal – altfel locuri dragi mie) sau din Madrid. Si mi-as dori ca ucigasii psihopati si enablerii lor sa fie opriti la granite si pedepsiti exemplar.

  Realizati cat de irationala este poza ce insoteste articolul? Deci din cauza pandemiei europenii trebuie sa indure tot felul de restrictii, sa-si piarda locul de munca sau afacerea in timp ce individul din imagine (ca si fundamentalistii de pe la noi) demonstreaza liber nici el nu stie de ce.

  Intrebati orice doctor epidemiolog si va va spune ca in istorie fiecare migratie mare de oameni a dus la mari epidemii. Unele le-am pomenit deja.

  Apropos , „gripa spaniola” – a fost adusa de soldatii americani din Kansas cu rezultatele cunoscute.
  Gripa sovietica – de fapt importata din China prin Manciuria si Siberia; s-a raspandit in toata Europa de Est (si a stricat an de an primaverile si toamnele elevilor din Romania).

  Lozinca asta cu „rasismul e o pandemie” e de o prostie crancena. Ma scuzati. Individul este un criminal (ca si popii de la noi sau psihopata Sosoaca). Toti nebunii sunt convinsi ca au motive intemeiate sa demonstreze in plina pandemie. Poza e din Mai 2020 de la niste marsuri pentru un drogat care a decedat intr-o confruntare cu politia)

  Pana la urma trebuie facut un calcul de cost:
  – sunt avantajele internationalismului globalist suficient de mari ca sa compenseze cele trei mari amenintari enumerate de mine?
  – toti acesti morti nu dispar de la sine pentru ca un Sosoaca african agita o lozinca tampita

  Cuvantul rasism nu raspunde cu nimic la nimic. E un raspuns demn de Ciolacu. Un fel de „sunt unele probleme dar sa nu facem nimic. Stim ca mor oameni dar sa nu discriminam”, etc. „Stim ca mor oameni, dar …”.

  Intrebarile grele necesita raspunsuri, nu cuvinte slab definite (de Leo Bronstein Trotsky) si cu puternica incarcatura comunista.

  Din dorinta unora de libera circulatie vom ajunge in situatia sa nu ne mai putem intalni cu prietenii la o cafea in oras.

  Excesele unora se traduc in restrictii pentru altii. Asta doriti?

  octombrie 28, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.