Dan Barna, mesaj târziu în noapte pentru cel felicitat de ziua lui în biroul vecin din Palatul Victoria

Dan Barna, mesaj târziu în noapte pentru cel felicitat de ziua lui în biroul vecin din Palatul Victoria

aprilie 15, 2021 0

Vicepremierul Dan Barna susţine că prim-ministrul „a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă, pentru o victorie măruntă de orgoliu”.

”Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil.
Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună.
În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției.
Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu.
Prima condiție a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, a scris liderul USR, pe pagina sa de facebook, târziu în noapte, într-un mesaj parcă de adio adresat celui pe care Barna îl felicita personal, acum câteva zile, de ziua lui, în biroul de la palatul Victoria.

Premierul Florin Cîţu a decis miercuri revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, iar USRPLUS a anunțat că nu mai poate guverna alături de actualul prim-ministru.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.