Dan Turturică despre ”marea bătălie pierdută de Putin, acum cinci luni – cea a serviciilor secrete”

Dan Turturică despre ”marea bătălie pierdută de Putin, acum cinci luni – cea a serviciilor secrete”

februarie 27, 2022 0
Ce se întâmplă azi în Ucraina este consecința primei mari bătălii pierdute deja de Putin, în urmă cu cinci luni: cea a informațiilor secrete.
Faptul că americanii au aflat încă din luna octombrie despre planurile sale de a invada Ucraina a fost poate cea mai dură lovitură încasată vreodată de bătrânul kaghebist.
Mai mult, este aproape cert că armata sa nu ar fi întâmpinat atâtea dificultăți dacă ucrainenii și aliații lor occidentali nu ar fi avut un avans de cinci luni pentru a se pregăti de invazie.
Un detaliu: pare ușor comic gestul ucrainenilor de a demonta indicatoarele rutiere pentru a îngreuna misiunea rușilor. Cine se mai bazează pe indicatoare, în ziua de azi, când există sisteme electronice de navigație?! Dar dacă rușii nu mai au acces la aceste sisteme, mai pare înduioșător de inutil gestul de a demonta indicatoarele rutiere?
Din păcate, șansele ca acest eșec de etapă să-l facă pe Putin să dea înapoi sunt aproape de zero.
Din contră, furia și frustrarea l-ar putea face să acționeze și mai brutal. Riscul ca liderul de la Kremlin să ordone atacuri extrem de violente crește cu fiecare zi în care blindatele sale rătăcesc pe drumurile Ucrainei sau trag în orb.
Iar odată cu acest risc apare din ce în ce mai întemeiată întrebarea: dacă nu va reuși să invadeze Ucraina, va avea o ultimă fărâmă de conștiință să-și recunoască eșecul, chiar și cu riscul de a pierde și Crimeea sau va folosi opțiunea nucleară?
Sursa: Dan Turturică/Facebook
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.