Dăncilă și-a aranjat și soțul pe bani grei, la Transgaz. 20.000 de lei pe lună de la stat pentru valeții lui Dragnea

Dăncilă și-a aranjat și soțul pe bani grei, la Transgaz. 20.000 de lei pe lună de la stat pentru valeții lui Dragnea

mai 20, 2021 0

Soțul Vioricăi Dăncilă a ajuns și el pe cai mari: este consilier la Transgaz, o companie plină de bani și de angajați ”pe pile” politice.

”Este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a declarat Ion Sterian, directorul Transgaz, pentru G4media.

Cristinel Dăncilă a manageriat operațiunile de extracție a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeș, Dolj, Olt, Gorj și Teleorman. În 2016 ar fi câștigat aproape 427.000 de lei.

Acum, e de așteptat ca leafa sa de consilier la Transgaz să fie comparabilă cu a soției, mai nou angajată la BNR.

Potrivit Libertatea.ro, în 2007, Liviu Dragnea a anunțat numirea lui Cristinel Dăncilă în funcția de consilier în Consiliul Județean Teleorman. În anul electoral 2008, Cristinel Dăncilă nu s-a mai înscris pe listele Consiliului Județean Teleorman și astfel i-a făcut loc soției sale. În 2009, soțul Vioricăi Dăncilă s-a întors la Videle.

Viorica Dăncilă este noul consilier pe strategie al lui Mugur Isărescu. Fostul premier va urma să înceapă treaba de la 1 iunie.

Consilier de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde este funcția pe care Viorica Dăncilă o va ocupa la Banca Națională Română.

BNR a comunicat că Viorica Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu. Salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar.

Fostul premier va face parte dintr-o comisie coordonată de Eugen Dijmărescu care va urmări tendinţele globale, conform unor surse din piaţă. Totodată, în echipa BNR a intrat și fostul prim-ministru, Petre Roman.

Acesta va susţine un curs la Centrul de pregătire european al BNR.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.