Dar pentru cei 200 de români care mor ZILNIC de COVID plângeți?

Dar pentru cei 200 de români care mor ZILNIC de COVID plângeți?

octombrie 1, 2021 1

Tragedia de la Constanța a lăsat 7 familii fără cei dragi. Au pierit 7 oameni în incendiul de la Spitalul Județean Constanța. Cică de la o priză.

Normal, spitalele au luat foc la propriu și la figurat, din cauza avalanșei de cazuri COVID produse de nivelul foarte scăzut al vaccinării în România – ultimul loc în Europa.

Aceasta este cauza DIRECTĂ a tragediei de la Constanța.

Dacă românii ar fi făcut ce fac danezii, nemții, francezii, englezii, spaniolii, italienii sau portughezii, adică s-ar fi vaccinat masiv – peste 60% măcar – azi, acei 7 oameni erau în viață.

Dar din păcate românii i-au ascultat/citit/vizionat masiv la TV și pe rețelele de socializare pe cei care i-au îndemnat să nu se vaccineze.

Cu alte cuvinte, au ales să-i creadă pe cei care pledau pentru ne-știință, împotriva logicii și, mai ales, anti-majoritatea inteligentă a acestei lumi, care s-a vaccinat.

Nu mai dezbatem acum de ce.

În rest, tot ce vedem azi e din același film. Politicienii profită de tragedie ca să dea vina unii pe alții, presa pune gaz pe foc la modul tabloid storcând lacrimi inutile, iar parte a societății se lasă furată de peisaj, neînțelegând a mia oară unde e cauza profundă.

Iar ea trebuie căutată exact în același banal dar enervant loc: mentalul colectiv.

Faptul că omul de rând se comportă în continuare la scară largă precum o păpușă dirijată de televizor sau, mai nou, de ecranul telefonului, creează în România terenul ideal pentru tragedii.

Pe scurt: nu poți avea niciodată un sistem sanitar performant de talia țărilor amintite mai sus atâta vreme cât esența democrației la noi stă în a-l demola pe adversar, a-l demoniza și a arăta ”poporului” că din cauza lui, și nu a altuia, se întâmplă lucrurile grave.

Mulți cad în plasa acestei strategii facile și foarte profitabile de alternanță la putere și devin masa de manevră care susține acest tip de management politic dezastruos.

Politicienii se rotesc după ce joacă pe scena scandalului național, publicul avid de ceartă în direct aplaudă, ba chiar intră și el pe scenă uneori, și țara se prăbușește lin sub acest spectacol grotesc în care primii profită și ceilalți plătesc distracția, prin taxe și impozite.

Schimbările de guverne nu schimbă nimic, pe fond. Doar nume care vin și trec și lasă după ele și mai mult gunoi.

Pe vremea lui Ludovic Orban a luat foc spitalul din Piatra Neamț. Dușmanii săi politici au sărit în aer și au aruncat cu vina peste tot. A fost o hărmălaie generală, politicienii au urlat, presa a turnat gaz pe flăcări, au urmat promisiuni, ”măsuri” etc. De fapt, nimic.

De ce? Pentru că, la scurt timp, USR și Klaus Iohannis au decis să-l schimbe pe Orban cu Cîțu și a început o nouă istorie, cu noi actori, noi începuturi, noi idei – cu alte cuvinte, exact ce nu-și trebuie dacă vrei să construiești.

Acum, vine rândul lui Cîțu să pice. Și va pica. Și? Același film morbid vom vedea.

Iar asta e valabil în orice tragedie, veche sau nouă. Va fi la fel sau chiar mai rău.

De ce? Pentru că nimic nu poți construi într-o țară devenită tărâmul anarhiei.

Democrația din România a ajuns în punctul în care cere dictatură, mână forte, Făt-frumos salvator, orice e nevoie pentru a curma haosul.

Nimic nu-l poate curma pe calea de până acum. Nici prin alegeri, nici prin dezbateri sau vot. Vedem ce rezultă după alegerile de anul trecut: un Parlament mort, fragmentat, cu partide slabe și incapabile să se oprească din războiul intern.

Nu știu ce punem în loc, dar mi-e foarte clar că vorbele în exces la TV și promisiunile sau schimbările politice nu mai ajută.

Nu sunt deloc adeptul Ungariei sau Poloniei, dar acolo e ordine. Acolo există reguli, frică de lege, oameni responsabili. Știu personal cum e în Ungaria și îl admir pe Viktor Orban că știe să-și țină pacienții în viață.

În România, tot ce producem e scandal, ceartă, acuzații, ”dezvăluiri” interminabile și inutile, vorbe, vorbe și iar vorbe.

Suntem doar o țară de vorbe. Una în care vorbim din culcare în sculare. Dar doar atât.

NU avem direcție, nici răspundere, respect, altruism.

Alegem mereu ura ca materie primă socială, pe care nu putem clădi nimic. Dimpotrivă, ne garantăm singuri dezastrul.

Încep să cred tot mai sincer că democrația nu e de noi. Sau acest fel de democrație. Noi prin democrație înțelegem mereu să dăm vina unii pe alții, să le arătăm adversarilor cât de proști sunt ei și ce deștepți suntem noi.

E un dezastru pe viu, care nu se va opri.

Ce este sigur e că va urma o nouă tragedie. Cu spitale, șosele, accidente, poduri, blocuri sau căi ferate, nu contează locul. 

M-am săturat de vorbe! Nu vreau să mai aud pe nimeni vorbind, judecând, promițând, scriind, comentând, acuzând! Este egal cu zero.

De aceea, îi rog pe cei care fac acum din moartea celor 7 sărmani pieriți la Constanța un capăt de lume să se oprească.

Și să se întrebe în sinea lor dacă au sărit ca arși pentru zecile de români morți zilnic din cauza COVID. Sunt peste 200, pentru că mulți mor acasă, rușinați să nu afle vecinii că au COVID – în halul ăsta de degradare mentală am ajuns ca nație!

La fiecare bilanț zilnic cu morți de COVID, dăm frumos pagina mai departe, citim statistica seacă, nu doare nimic, pentru că morții ăia nu mor deodată, în flăcări de incendiu și la breaking news.

Ei mor ”firesc”, în tăcere, pentru că familile lor nu sunt întrebate de reporteri ce părere au de  vina antivacciniștilor cauzatori de moarte sau distribuitorii de informații false pe FB și alte rețele sociale.

Opriți-vă din plâns! Plângeți pentru toți cei care au murit în spitale din cauza COVID, dacă vreți să plângeți cu folos, și nu de formă!

Pentru că, dincolo de vechile probleme ale spitalelor, de guvernările care n-au făcut mare lucru în sistemul sanitar, de incompetența noastră structurală, măcar aici cauza e clară.

Acei 7 oameni au murit din cauza celor care i-au îndemnat pe români să nu se vaccineze.

Asta e CAUZA morților de la Constanța.

Și de la Piatra Neamț sau Matei Balș.

Aici e clar cine sunt vinovații.

Așa că nu mai plângeți aiurea. Plângeți-i pe toți cei care mor zilnic de COVID. Și dacă tot vă place ura, urâți-i pe cei care au provocat infectările în masă.

Ăsta ar fi cel mai cinstit priveghi.

Avatar
Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
One thought on “Dar pentru cei 200 de români care mor ZILNIC de COVID plângeți?
  1. Avatar

    Cristian

    Necazurile si moartea aduc tristete si jale.Plang mortii nostri de ieri si de azi , plang starea de saracire si deznadejde a majoritatii romanilor si deplang naivitatea noastra , de a acorda incredere prin votul meu si a multor alti romani , unor persoane care au intrat in „asa zisa politica mare” doar pentru propriul interes , precum si pentru cel al apropiatilor sai. Mincinosi in promisiuni , experti in hotie, neispraviti in educatie si instruire , fara iubire de semeni si Tara , au navalit dupa ~89 in valuri , valuri ,la putere, lasand in urma, fiecare dintre acestia ,o Romanie , praduita , fara rusine ,fara regrete si fara a fi pedepsiti de lege. Rezultatul: dezamagire totala si lipsa de speranta.

    octombrie 18, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.