De ce doar Basescu are intelectuali?

iulie 8, 2009 0

Va e cunoscuta formula „intelectualii lui Basescu”. Zilele astea, cand am citit despre atitudinea in cazul Ridzi a celor vizati de sintagma respectiva, mi-am pus insa o intrebare. De ce nu auzim si de intelectualii lui Nastase? Sau ai lui Antonescu? Sau ai lui Geoana? Bun, daca o sa stam sa-i cautam la cv-uri pe membrii notorii ai psd si pnl, probabil ca vom gasi acolo niscaiva titluri didactice la facultati de doi lei, ceva carti de care nu se arata nimeni interesat sau un trecut de jurnalist de care nu isi mai aduce nimeni aminte.Acum, or fi si exceptii… dar ele sunt marunte, punctuale si nu sar in ochi precum grupul celor care s-au inscris in PDL.
Cristian Preda a spus clar si raspicat ca Ridzi trebuie sa plece. Nu a mai dat-o cotita. Altii, cum ar fi Boureanu, o apara pana in panzele albe ale penibilului. Diferenta intre Boureanu si Preda este ca cel din urma si-a facut un nume inainte de a intra in politica si daca a doua zi pleaca din partid, viata nu i se va schimba radical. Omul e profesor universitar, scrie carti, tine cursuri, are ce face…. Tot la el vor veni televiziunile sa ia opinii cand se intampla ceva in tara… Dar Boureanu, daca pleaca din PDL pe timp de criza, nu prea stiu ce o sa faca. Nu ca i-as purta de grija… sincer, nici nu ma intereseaza personajul. Dar ca personaj public, va disparea. De altfel, cred ca Boureanu este exemplarul clasic al „intelectualului” format in cadrul unui partid si care isi revendica notorietatatea direct din acest amanunt. PSD si PNL au si ele bourenii lor, oameni care au intrat in politica pentru a deveni celebri.
Cu toate astea, inca o data: de ce doar Basescu are intelectuali? De ce in PSD, cel mai „apropiat” de un „Miclea” este exemplul Abramburicai si nu s-a gasit nimeni care sa ajunga mai sus? De ce in PNL nu mai este nimeni care sa poata purta o polemica cu Sever Voinescu, iar previzibilul Bogdan Olteanu este cel scos la intampinare de atatea ori? De ce ironia lui TRU nu are un contracandidat in bascalia PSD-ului, marca Vanghelie&Co?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.