De ce e mai rau in Canada decat in Spania. Si de ce inginerii nu au acelasi succes ca si zidarii…

august 29, 2008 0

Din noianul de argumente pro si contra unei anumite tari in care sa-ti iei talpasita, va prezint si eu, umil, unul nou. De fapt, un studiu de caz.
Scriam acum cateva zile despre Sebastian David, bacauanul care in urma cu cinci ani a vandut tot ce avea in Romania si s-a mutat cu sotia si copilul in Canada. In decembrie 2007 s-a apucat intamplator sa cante si a constatat ca are voce pt muzica country. Asa ca a participat la cel mai mare concurs pt cantaretii amatori din Canada si a ajuns pana in semifinala, unde ar fi avut nevoie de voturile publicului, fie pe internet, fie prin sms, pentru a merge mai departe.
Sebastian canta bine, dupa parerea mea. Numai ca emisiunea cu pricina avea loc la ora trei mineata pentru noi si chiar daca ne-am fi trezit la ora respectiva, tot n-am fi vazut-o, pentru ca in Romania nu se receptioneaza Country Music Television, statia din Canada.
Buuuuun…. Deci baiatul nostru avea nevoie de voturi pe net. Mai simplu decat in cazul lui Costel Busuioc, unde trebuia sa dai sms. Numai ca Sebastian nu a concurat impotriva unor emigranti, ci impotriva unor canadieni get-beget, iar romanii din Canada nu sunt nici pe departe la fel de numerosi ca cei din Spania. Baiat destept, dupa ce a ajuns in semifinala, a inceput sa scrie e-mailuri pe la presa, pe la prieteni. La mine, mesajul sau a ajuns in ultima zi de votare si astfel am mai avut la dispozitie doar cateva ore in care sa-i pun povestea pe site-ul ziarului pt a-l ajuta.
Numai ca, intreband in stanga si in dreapta, am aflat ca e-mail-urile lui Sebastian au fost ignorate de EvZ, de TVR si de ProTv. Doar doua ziare locale, unul din Brasov, altul din Bacau au mai scris despre el.
Dupa mine, Sebastian este mai tare decat Costel Busuioc, desi ca subiect de presa s-a vandut mai slab, iar unii chiar l-au ignorat. De ce? Pt ca a plecat cu toata familia dupa el, pentru ca este inginer silvic si nu zidar, pentru ca a reusit in cinci ani sa-si faca o viata noua si nu lucreaza intr-un post sub califarea lui, pentru ca a obtinut deja cetatenia tarii in care a plecat. Sebastian David este povestea unui succes. Mi-a povestit ca din septembrie se va apuca de lectii pt a-si educa vocea, iar la anul se va inscrie din nou la concurs. Dar Sebastian David il admira pe Costel Busuioc. I-a cumparat si cd-ul. Parerea mea este ca in mod normal, lucrurile ar trebui sa stea exact pe dos. Dar…. asa e-n tenis.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.