De ce nu e bună o petiţie către CRP

septembrie 18, 2009 0

In postul anterior am primit o petitie „impotriva ziaristilor tip ciutacu” – am citat din cel care a dat linkul. Iata cum suna petitia. Dupa aceea va spun si de ce nu e in regula:

Aceasta petitie va fi trimisa Clubului Roman de Presa pentru a analiza activitatea ziaristilor care au lucrat in ministere publice, unde au fost desemnati de partide si activitatea lor partinica in publicatii de presa sau televiziune. Ajunge cu formatori de opinie, care, sub masca independentei, incearca sa influenteze opinia publica de o parte sau alta a spectrului politic.
1. Cerem C.R.P. sa analizeze activitatile ziaristice ale acestor presupusi ziaristi si sa se pronunte asupra independentei lor.
2. Cerem C.R.P. sa se pronunte fara echivoc asupra respectarii codului deontologic de catre acesti ziaristi.
3. Cerem C.R.P. sa faca publice aceste analize in toate ziarele de larga audienta pentru ca rezultatele sa ajunga la cat mai multi consumatori de presa scrisa.

Şi acum observaţiile:
1. Decît să mă plîng de ceva la CRP, mai bine sun la protectia consumatorului. POt sune acolo de exemplu ca am cumparat de la cablisti o televiziuni de stiri si am primit altceva, haha.
2. CRP a intretinut ambiguitate patronat-angajat in presa si nu a iesit prea bine. Deontologia e buna doar cind ies ziaristi-patroni sa atace politicieni, dar nu mai e buna in relatia ziaristul afacerist si ziaristul pur si simplu.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.