De prin blogurile dreptei

mai 6, 2009 0

Am luat-o asa la pas prin blogurile dreptei romanesti si am retinut citeva lucruri.
– un blogger de dreapta nu va trece (aproape) niciodata in blogroll altceva decit dreapta-dreapta-dreapta, asta e o lectie capitalista de distribuire a notorietatii printre prieteni:)). Glumesc, nu-i chiar asa.
– Vladimir Tismaneanu continua sa ciupeasca „neostingistii”. Trec peste faptul ca nimeni nu s-a chinuit sa vada macar diferentele importante din discursul acelor neostingisti, raspindite de la stinga la dreapta si doar unite de citeva lupte de bun simt. Dar la intrebarea de ce nu scriem despre Kolakowski raspunsul e simplu. Pentru ca intii il citim. Eu cel putin, sigur voi avea o recenzie pentru primul volum. In plus, l-am tot citat, inclusiv intr-o antologie multhulita. E normal, omul scrie socant de patrunzator. Noi citim si carti care nu ne satisfac complet ideologic, hehe. o sa citesc si cartea Stoica-Aligica si o voi recenza aici.
– Cristian Preda povesteste despre religie la televizor si-i citeaza copios pe Paleologu si Plesu cu interventii  despre religie in spatiul public.  Ii face un portret elogios domnului Miclea. Totul trebuie sa ramina in curte noastra. Oamenii nostri sint cei mai buni si atit. un citat care arata ca inteligenta poate fi grav erodata de o campanie electorala: „Din sondajul CSOP rezultă că domnii Geoană și Antonescu nu au nici măcar împreună atătea procente câte are actualul Președinte.” Da, asa e, dar de ce s-o scrii in halu asta?
– TRU se plinge iar de socialismul Europei. „Economia soicală de piaţă nu e nimic mai mult decît o încrucişare miciurinistă a pieţei şi social democraţiei. Cu alte cuvinte, dreapta oficială şi guvernamentală a îmbrăţişat un concept difuz cu care s-a deplasat, ca mai toate partidele spectrului politic, spre centru,în căutare de voturi şi omologare. Rezultatul e pervers: toată lumea politică lucrînd la centru, nimeni nu mai are relief şi identitate.” Corect, si cum cistigi „relieful”? TRU persista intr-o opozitie vestica stinga-dreapta transportata in realitati estice unde stinga nu exista pur si simplu, e la reanimare. E adevarat ca in vest sint multe clisee socialiste care merita criticate. Dar sa te plingi de asta in Romania e crud.
Cam atit pentru azi, astept alte linkuri „de dreapta”, dar scrise totusi de oameni inteligenti, nu ma intereseaza extreme, sint plicticoase:)

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.